Developers Ethereum Classic stoppen wegens gebrek aan financiering

Herrie in de tent bij Ethereum Classic, nummer 17 van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 187 miljoen dollar.

ETCDev

ETCDev, het belangrijkste developerscollectief binnen de ETC-community, krijgt de financiering van haar activiteiten niet rond. Op diverse sites en op Twitter wordt bevestigd dat ETCDev haar toko sluit. Naast een gebrek aan financiers, is de waarde van de ETC token in 2018 ook fors gedaald, waardoor de eigen kasmiddelen ook opdrogen.

Koers Ethereum Classic

De koers op moment van schrijven is 4,63 dollar. De waarde van de cryptomunt, onder meer genoteerd aan Coinbase, is dit jaar met 85 procent gedaald. Ter vergelijking: bitcoin is in 2018 met 77 procent gedaald. Ethereum Classic was op haar hoogtepunt 16,5 dollar waard.

Volgens Igor Artmanov, CEO en oprichter van ETCDev, had het bedrijf uit Zug, Zwitserland geen reden om nog door te gaan. Hij zegt: “We hebben een beroep gedaan op zowel investeerders binnen en buiten de crypto-industrie. Het resultaat is te mager om op korte termijn onze activiteiten voort te zetten.”

Emerald Wallet

Het gevolg is bijvoorbeeld dat het werk aan de Emerald Wallet tijdelijk stop ligt. Het is nog ongewis welke gevolgen dit voor de koers en ontwikkeling van ETC heeft. Naast ETHDev werken er nog twee andere developer-teams aan ETC.

Liz T.K, de directeur van ETC Labs, probeert op Twitter het binnenbrandje te blussen door erop te wijzen dat er nog genoeg projecten in de koker zitten. Met andere woorden: Ethereum Classic gaat gewoon door ondanks deze tegenslag.

Ook het officiële Twitterkanaal van Ethereum Classic was er snel bij om geruchten te ontzenuwen.

Interview Anthony Lusardi van Ethereum Classic

We spraken eerder dit jaar met Anthony Lusardi van de Ethereum Classic Cooperative, een collectief die alle diverse initiatieven binnen ETC bij elkaar moet houden.

Bron: BCfocus

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!