Ethereum’s Puffer Finance haalt $18M op om schaalbare gebaseerde rollups te ontwikkelen

4463 totale weergaven

Puffer Finance, een op Ethereum gericht derivate-project voor liquide transacties, is klaar om de schaalbaarheid en interoperabiliteit te verbeteren door middel van gebaseerde rollups na het veiligstellen van een aanzienlijke financiering.

Liquiditeitskloven overbruggen

Puffer Finance, dat gebruikmaakt van het EigenLayer-protocol van Ethereum, wil de liquiditeitsfragmentatie aanpakken door gebaseerde rollups te ontwikkelen. Dit initiatief volgt op een indrukwekkende Serie A-financieringsronde van $ 18 miljoen.

Mede-oprichter Amir Fourouzani legde het belang uit van deze rollups voor het creëren van onderling verbonden liquiditeitspools, waarbij de communicatie tussen verschillende Ethereum-layers wordt verbeterd.

Innovatieve oplossingen voor inleg

Met de geavanceerde LSD-technologie (liquid staking derivatives) van Puffer Finance kunnen Ethereum-validators inzetten met slechts 1 ETH, een aanzienlijke vermindering ten opzichte van de traditionele 32 ETH-vereiste.

Deelnemers ontvangen Puffer liquid restaking tokens (nLRT’s), die kunnen worden gebruikt om extra opbrengsten te genereren in andere DeFi-protocollen, waardoor het rendement wordt gemaximaliseerd.

Mijlpalen en Toekomstvisie

Na een succesvolle vroege testfase in februari overtrof Puffer Finance al snel een totale vergrendelde waarde (TVL) van $1,7 miljard. Tot nu toe heeft het project 23,5 miljoen dollar aan durfkapitaal verzameld.

De samenwerking met de Ethereum Foundation richt zich op rollups die Layer-1 blockchain operaties stroomlijnen door transacties off-chain te verwerken en te consolideren in enkele transacties op de hoofdketen.

Gedecentraliseerd financieel ecosysteem

Fourouzani ziet een toekomst waarin elk groot DeFi-platform, zoals Aave en Uniswap, zijn eigen AppChain beheert. Dit zou naadloze interacties en liquidaties tussen platforms mogelijk maken zonder de noodzaak van governance tokens of complexe processen, wat een echt gedecentraliseerd en efficiënt financieel ecosysteem bevordert.

Bovendien ondersteunt deze structuur native rendementen, waardoor gebruikers moeiteloos rendement kunnen genereren uit hun bezit.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....