eToro waarschuwt voor liquiditeitstekort tijdens Bitcoin prijsgekte

1191 totale weergaven

De bitcoin (BTC) industrie is booming. De interesse groeit en steeds meer partijen weten hun weg naar hun lokale broker of beurs te vinden. Goed nieuws voor de bitcoin bedrijven, maar de interesse heeft ook nadelen.

De online broker eToro waarschuwt hun klanten voor een mogelijk limiet op bitcoin aankopen via hun platformen. Als de interesse zo blijft als dat het nu is, dan moeten ze de geldkraan deels dichtdraaien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf kan blijkbaar niet aan voldoende BTC komen om te verkopen. eToro stopte overigens per 2021 met de verkoop van bitcoin in Nederland.

Liquiditeitscrisis

eToro is een van de eerste partijen die hun klanten publiekelijk waarschuwt voor mogelijke tekorten. Volgens data van Glassnode hebben beurzen en brokers te maken met een bitcoin liquiditeitscrisis. Er zijn simpelweg niet genoeg BTC om aan alle vraag te doen.

”De ongekende vraag naar crypto samen met de beperkte liquiditeit zorgt voor problemen om alle kooporders te vullen in het weekend”, zegt het bedrijf in een mail naar hun klanten.

Met een beetje pech kunnen klanten dus straks niet op zondag nog ongelimiteerd aankopen doen.

Limiet

Het is nog onduidelijk wat het maximum bedrag wordt als het bedrijf deze maatregelen moet nemen. Het ligt in de lijn der verwachting dat vooral de grotere accounts hier last van ondervinden, hobbyisten die met een klein bedrag bezig zijn hebben hier waarschijnlijk geen last van.

eToro is een relatief grote speler en zij hebben moeite met de inkoop van bitcoin om aan alle vraag te voldoen. De vraag is: wie volgt? De strijd voor bitcoin lijkt nu ook op hogere schaal echt losgebarsten.

Niet voor niets kocht Grayscale weer bitcoin in: het bitcoin fonds heeft 2.200 BTC extra in kas. Het Bitcoin Trust Fund heeft al meer dan een half miljoen bitcoin in beheer en de interesse in hun fonds lijkt voorlopig nog niet af te nemen.

De bitcoin prijs in euro:

Lees meer over:
BTCeToroschaarste

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...