Ex-Goldman Sachs analist noemt Cardano en XRP ‘meme coins’

9108 totale weergaven
cardano xrp meme coins

In een post op X, veroorzaakte een ex-Goldman Sachs analist opschudding door Cardano en XRP ‘meme coins’ te noemen. De analist, Mahmudov, beweerde dat deze cryptocurrencies geen echte waarde hebben en dat hun prijzen vooral worden gedreven door de hype van de gemeenschap. Mahmudov kreeg hier niet al te positieve reacties op. Deze kritiek werd namelijk fel afgewezen door de communities van beide projecten.

Ex-Goldman Sachs analist noemt Cardano en XRP meme coins

Mahmudov is bekend om zijn liefde voor meme coins. Hij vergelijkt ze met de Initial Coin Offering (ICO) golf van 2017 en zegt dat ze de cryptomarkt weer spannend maken. Ondanks zijn positieve woorden over meme coins, veroorzaakten zijn opmerkingen over Cardano en XRP veel woede.

De Cardano gemeenschap reageerde sterk. Zo noemde ze de voortdurende ontwikkeling van Cardano en grote market cap als argument tegen de mening van Mahmudov. Een ander lid wees erop dat Cardano zeer gedecentraliseerd is, met een jarenlange geschiedenis zonder storingen, hacks of mislukte transacties.

Problemen met prestaties van Cardano en XRP koers

Mahmudov’s harde kritiek kan te maken hebben met de recente slechte prestaties van zowel Cardano als XRP. Ondanks eerdere hoogtepunten van $ 3,10 en $ 3,84 in respectievelijk 2021 en 2018, handelen beide cryptocurrencies nu onder de $ 1.

Cardano heeft een flinke daling doorgemaakt sinds het begin van het jaar. Terwijl andere altcoins zoals Solana en Ethereum sterke stijgingen hebben gekend, heeft Cardano moeite om momentum te krijgen.

De afgelopen maand is het met 22,90% gedaald, wat te wijten is aan de afnemende interesse van investeerders in altcoins. Op het moment van schrijven handelt het op $ 0.3532, ondanks een stijging van 7,47% in de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap.

Ook XRP heeft een grote prijsdaling ondergaan, met een daling van 17,43% in de afgelopen maand. Momenteel handelt de cryptocurrency op $ 0.4329.

Ondanks de dalende waarden van Cardano en XRP, blijven hun gemeenschappen sterk. Deze steun, zelfs bij aanhoudende dalingen, kan Mahmudov hebben doen besluiten om ze met meme coins te vergelijken.

Lees meer over:
cardano koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...