XRP koers bereikt dieptepunt van één jaar onder $ 0,40 – wat gaat Ripple doen vandaag?

7133 totale weergaven
xrp koers

De koers van XRP onderging net als Bitcoin en Ethereum een sterke daling over de afgelopen dagen. Met een daling tot onder de $ 0,40 bereikt de koers een nieuw dieptepunt. Wat betekent dit voor Ripple?

De XRP koers is over de afgelopen 24 uur met maar liefst 10,86% gedaald richting de huidige waarde van $ 0,4011. Eerder deze dag daalde de koers zelfs kort onder de $ 0,40.

De huidige waarde van XRP is 15,86% minder dan een week geleden en 24,24% minder dan een maand geleden. XRP is samen met Cardano de enige crypto uit de top 10 die over het afgelopen jaar gedaald is. De huidige XRP koers is sinds vorig jaar namelijk 34,74% minder waard geworden.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek (1 maand) – Bron: CoinMarketCap

XRP is echter niet de enige grote crypto die bezig is aan een aanzienlijke daling. Ook de rest van de crypto markt heeft het moeilijk nu de SEC de definitieve goedkeuring voor een Ethereum ETF verder heeft uitgesteld. Deze teleurstelling zorgde er bijvoorbeeld voor dat de Ethereum koers alleen vandaag al met bijna 10% daalde richting een niveau van $ 2.840.

De rest van de markt heeft deze beslissing van de SEC ook gevoeld, aangezien de totale market cap met maar liefst 8,20% is afgenomen.

xrp
market cap crypto markt daalt 8,2% – Bron: CoinMarketCap

Dit neerwaartse momentum is slechts nieuws voor XRP, aangezien deze crypto zich al maanden in een moeilijke fase bevond. Sinds de XRP werd aangeklaagd door de SEC in 2020, is de XRP koers een moeilijke periode ingegaan. Alleen na een kleine overwinning in deze rechtszaak in de zomer van 2023 wist de XRP koers een aanzienlijke stijging door te maken richting de $ 1. Maar ook deze gemaakte winsten zijn ondertussen allang weer verloren.

Ripple bevindt zich al sinds december van 2020 in een rechtszaak met de SEC, een zaak die beide partijen nu naar de rechtszaal heeft gebracht.

Ondanks dat deze zaak zich nu in zijn afrondende fase bevindt, kan het nog maanden duren voordat de zaak volledig is afgerond waardoor de onzekerheid binnen de XRP community alleen maar toeneemt.

Fundamenten XRP verslechteren na nieuw Ripple dieptepunt

De recente daling van XRP heeft ervoor gezorgd dat de fundamenten van deze crypto verder aan het verslechteren zijn. Met een RSI die afgenomen is tot een gebied van oververkoop en een MACD-histogram die een verkoopsignaal afgeeft, lijkt de nabije toekomst moeilijk te zijn voor de nummer 7 van de crypto markt.
Ook is de koers nu een stuk minder waard dan al zijn belangrijkste moving averages.

De XRP lijkt daarom te moeten profiteren van externe factoren om binnenkort een nieuwe opleving door te maken. De lancering van een Ethereum ETF zou hierbij kunnen helpen, maar deze lancering kan door het uitstel van de SEC nog meerdere weken op zich laten wachten.

Ook de afronding van de rechtszaak met de SEC kan een erg goede invloed hebben op de XRP koers, maar dit zal waarschijnlijk nog langer op zich laten wachten.

Het is dan ook niet gek dat veel XRP investeerders hun geduld verliezen en op zoek gaan naar andere altcoins om in te investeren die op de korte termijn al aanzienlijke winsten kunnen realiseren.

Veel van deze investeerders hebben er recentelijk voor gekozen om hun kapitaal te investeren in opkomende presale tokens die nog gelanceerd moeten worden op exchanges. Investeren in het juiste presale project kan namelijk grote winsten met zich meebrengen. Om deze reden bespreken we hieronder een tweetal van de beste presale tokens van dit moment.

Pepe Unchained (PEPU) – eerste meme coin Layer 2 blockchain ter wereld

Pepe Unchained is een nieuwe Pepe gerelateerde meme coin. Pepe is nog altijd een van de meest populaire meme coins ter wereld en daardoor worden er dagelijks nieuwe Pepe gerelateerde meme coins zonder utility op de markt gebracht. Pepe Unchained brengt hier nu verandering in door de eerste meme coin Layer 2 blockchain naar de crypto markt te brengen.

Veel meme coins die zich op Layer 1 blockchains zoals Ethereum bevinden, hebben tegenwoordig vaak problemen vanwege langzame transacties en hoge transactie tarieven. Dat is dan ook precies de reden waarom Pepe Unchained in het leven is geroepen. De Layer 2 oplossing van Pepe Unchained biedt goedkopere en snelle transacties aan waardoor het ook een uitstekende launchpad vormt voor nieuwe meme coins.

Gebruikers van Pepe Unchained kunnen naast snelle en goedkope transacties ook profiteren van extra hoge staking beloningen en andere voordelen. Op dit moment bevindt de APY van PEPU staking zich dan ook boven de 800%.

De presale van PEPU bleek ook al snel een groot succes. In slechts twee weken tijd wist het project meer dan $ 2,3 miljoen aan vroege investeringen op te halen. Hiermee komt het erg dicht in de buurt van zijn volgende doel van $ 2,491 miljoen en zijn er nog maar enkele uren te gaan voordat de huidige prijs van $ 0,0082596 per token verder gaat stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

 

WienerAI (WAI) – meme coin lanceert eigen AI trading bot

WienerAI is een nieuwe meme coin die zowel gebruik maakt van de hilarische vormgeving van een meme coin als de utility van een AI crypto. Dit project is namelijk bezig met de ontwikkeling van een eigen AI trading bot. Deze trading bot wordt vormgegeven door een hilarische wiener hond.

De AI trading bot van WienerAI stelt gebruikers in staat om crypto gerelateerde vragen te stellen. De antwoorden op deze vragen kunnen vervolgens gebruikt worden in een poging om een voordeel te behalen over de rest van de markt. Het gewonnen advies kan ook meteen toegepast worden aangezien gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en verkopen via de trading bot.

Naast dat gebruikers in staat zijn om winsten te behalen via de trading bot van WienerAI, kunnen ze ook de WAI token vastzetten in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Inmiddels zijn er al meer dan 6,4 miljard tokens vastgezet, maar is er desondanks nog steeds sprake van een APY van boven de 160%.

De presale is nog maar eens een bevestiging geweest van hoe populair dit nieuwe meme coin project is. Op dit moment is er namelijk al meer dan $ 7 miljoen opgehaald en komt de presale dicht in de buurt van zijn volgende doel van $ 7,3 miljoen. Tokens kosten op dit moment $ 0,000725 per stuk, maar in minder dan 24 uur tijd zal deze prijs gegarandeerd verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...