Expert waarschuwt: China ligt tien jaar voor met quantum computing

541 totale weergaven
|

Quantum computing moet de volgende grote revolutie binnen de computerwereld worden. Volgens sommigen kan quantum computing zelfs een bedreiging vormen voor bitcoin, omdat het daarmee mogelijk zou zijn om private keys te kraken. Voorlopig lijkt dat echter een onwaarschijnlijk scenario.

China loopt mijlenver voor

Dat neemt niet weg dat het belangrijke technologie is en wat dat betreft lijkt het Westen een probleem te hebben. Volgens een spreker tijdens de TechNet Indo-Pacific conferentie in Hawaii loopt China ongeveer tien jaar op ons voor op het gebied van quantum computing.

TechNet Indo-Pacific is een militaire conferentie die ieder jaar wordt gehouden om discussies te voeren over defensie en de mate waarin Amerika voorbereid is op een oorlog.

Dit jaar was Theresa Melvin van AI-firma Aerospike te gast, en volgens haar loopt China tien jaar voor op het gebied van quantum computing. De reden daarvoor is echter bijzonder.

Melvin claimt dat China voorloopt omdat ze nooit een oorlog tegen terrorisme hoefden uit te vechten. Er lijkt echter weinig bewijs voor die uitspraken.

Oorlog tegen terrorisme zit Amerika in de weg?

Melvin’s opmerkingen over de oorlog tegen het terrorisme lijken voort te komen uit het idee dat China meer heeft uitgegeven aan quantum computing dan de Verenigde Staten. Volgens de Information Technology and Innovation Foundation (ITIF) heeft China meer dan 15 miljard dollar aan overheidsgeld uitgegeven aan onderzoek naar quantum, wat ongeveer vijf keer zoveel is als de Verenigde Staten.

Er is echter geen wetenschappelijke maatstaf waarmee de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven of het aantal gepubliceerde onderzoeksartikelen direct kan worden gecorreleerd aan meetbare vooruitgang.

Bovendien houden deze cijfers geen rekening met de uitgaven van de privésector aan dergelijke technologieën, en dat is natuurlijk een gebied waarin de Verenigde Staten de leiding heeft.

Volgens de Wereldbank is Amerika nog altijd de machtigste economie op aarde. Het bruto binnenlands product (BBP) voor Amerika kwam afgelopen jaar binnen op 27,3 biljoen dollar, terwijl China het met 17,7 biljoen dollar moet doen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....