FDIC grijpt in bij cryptobank CRB

Cross River Bank (CRB) heeft de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) boos gemaakt. De bank uit New Jersey die veel klanten uit de cryptomarkt heeft, zou niet genoeg hebben gedaan om activa van handelaren en klanten veilig te houden.

Niet voldoende naleven regels

De FDIC onderneemt daarom nu acties tegen de bank. De raad van bestuur van CRB heeft de beschuldigingen in ontvangst genomen en erkent dat er het een en ander mis was.

De problemen werden begin maart al aangekaart en ingediend, maar komen nu pas naar buiten toe. In de filing staat:

“De FDIC nam de zaak in overweging en stelde vast (…) dat CBR betrokken was bij de onveilige of ondeugdelijke bankpraktijken die verband hielden met de naleving van de toepasselijke wet- en regelgeving.”

Het ging mis met het verlenen van leningen bij onder andere interne controles en haar informatiesystemen.

De CRB heeft van de FDIC de opdracht gekregen om het toezicht op het managementteam te versterken. Dit betekent dat de instelling interne controles en kredietacceptatie moeten verbeteren. Kredietacceptatie is een proces om zo dan wel óf niet leningen te verstrekken aan individuen of bedrijven.

Met de extra checks en controles moet de bank ook compliant zijn voor de leendiensten die ze aanbieden.

De FDIC is bezorgd dat de cryptobank het volgende mikpunt van malaise wordt, waar eerder andere cryptogerelateerde banken zoals Silvergate Bank, Signature Bank en Silicon Valley Bank al in de problemen kwamen. De angst is nog altijd dat de financiële reuzen elkaar meenemen in hun ondergang.

Onder andere Coinbase en Circle (van de USDC stablecoin) gebruiken de diensten van Cross River Bank.

Met buy-outs en een Bank Term Funding Program (BTFP) lijken de ergste gevolgen afgewend, maar de bankensector staat nog altijd in de schijnwerpers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...