Federal Reserve komt vandaag met statement over rentes, impact op bitcoin prijs verwacht

Federal Reserve komt vandaag met statement over rentes, impact op bitcoin prijs verwacht

Waar de bitcoinkoers de laatste dagen flink de rode cijfers indook, laat de prijs deze woensdagochtend weer sterkte zien met een piek naar $38.000 op Bitstamp.

Houdt bitcoin deze opgaande trend vast? Vanavond zal de Amerikaanse centrale bank namelijk weer een uitspraak doen over hun rentebeleid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en de Fed

De daling van bitcoin lijkt te wijden aan de onrust op de traditionele markt. Aandelenindices zoals de S&P500 en NDX daalden net zo hard als de cryptomarkt.

Reden hiervoor lijkt het streven van de Federal Reserve om de rentetarieven langzaam weer te gaan verhogen. De centrale bank onder het bewind van Jerome Powell gaf eerder al aan te willen taperen, het geleidelijk afbouwen van het tempo waarmee ze grootschalige obligaties aankopen.

De inflatie van de dollar in Amerika rees tot 7% en dus lijkt het onvermijdelijk dat de Fed gaat ingrijpen. Maar anderzijds toonden de markten aan niet zonder het 'drug' van de Fed te kunnen. De gevolgen waren de afgelopen dagen zichtbaar.

Vandaag komt het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Fed weer bijeen. In het geval dat er nieuws komt over de rentetarieven, kan dit direct gevolgen hebben voor de aandelenmarkt (en dus waarschijnlijk ook bitcoin). De correlatie van Bitcoin met aandelen is immers nog steeds erg hoog.

QE of QT?

Volatiliteit lijkt niet uitgesloten. Kiest de Fed voor lage rentestanden (en indirect meer QE), wat goed is voor aandelen en bitcoin, of proberen ze de inflatie te beteugelen en de rente langzaam aan op te bouwen? Deze laatste optie lijkt niet zonder slag of stoot te kunnen gebeuren.

Een derde optie is natuurlijk dat er veel wordt gepraat, maar weinig wordt gezegd. In dat geval haalt dat de 'onrust' misschien uit de markt en wordt het probleem vooruit geschoven naar de volgende vergadering.

Woensdag gaat de Fed in ieder geval nieuws brengen over 'rate decisions' en 'economic projections', waarna Powell een afsluitende speech geeft. Dit zal vanaf acht uur 's avonds Nederlandse tijd plaatsvinden.

Mike McGlone, strateeg van Bloomberg, verwacht wel dat het goed kan uitpakken voor bitcoin, getuige zijn onderstaande tweet. Daarbij heeft hij het wel over 2022; de middellange termijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin federal reserve Fed

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties