Fedi haalt $17 miljoen op om gedeelde bitcoin custody tools te maken

Fedi heeft maar liefst $17 miljoen opgehaald in een Serie A-financieringsronde. Het Amerikaanse bedrijf dat aan “community-empowering financiële diensten” bouwt zal later dit jaar een Alpha-versie van hun software lanceren.

Financieringsronde

Fedi wil een “federated bestuursysteem” aanbieden. Het idee is dat software via federaties werkt voor een selecte groep mensen. Voor een community dus.

Individuen kunnen samenwerken via “federaties” waar ze zich op aansluiten. Denk aan een vriendengroep, families, buren, non-profitorganisaties, sociale clubs, bedrijven, conferenties en andere communities.

Hier in is plek gemaakt voor bitcoin: de losse groepen kunnen samen een gedeelde controle hebben over hun geld, data en hun digitale leven. Het protocol is gebaseerd op vertrouwen in mensen of partijen die je in het echte leven ook al vertrouwt.

De Fedimint-laag geeft bitcoin een extra dimensie om de custody van de coins te decentraliseren. Het open-sourceprotocol is gebaseerd op het concept van ‘second-party custody’. Dat is een verbetering van de pure afhankelijkheid van een derde partij.

Fedimint protocol

Fedi is gebouwd op het open-source Fedimint-protocol. Ontwikkelaars kunnen eenvoudig apps en modules bouwen om het aanbod van Fedi aan te vullen. CEO Obi Nwosu vertelt:

“We zijn blij dat we met zoveel interesse investeerders voor deze investeringsronde hebben kunnen selecteren.”

“De bitcoin community kent het enorme potentieel van het protocol al. Maar het meest spannende aan Fedi is dat je geen bitcoiner of technisch onderlegd hoeft te zijn om dit te gebruiken om problemen binnen je gemeenschap op te lossen.”

Fedi biedt onder andere een schaalbaar en veilig alternatief voor cryptobeurzen waarbij je een derde partij moet vertrouwen. In eerste instantie richten ze zich op de kernfunctie om bitcoin te bewaren en verhandelen met vrienden, familie en collega’s. Daarnaast focussen ze op databescherming en veilige communicatie.

De financieringsronde werd geleid door Ego Death Capital van Jeff Booth. Onder andere TBD (van Dorsey’s Block), Kingsway, Trammell Venture Partners en Timechain investeerden in Fedi.

De Series A-ronde brengt het totale bedrag dat door Fedi is opgehaald op $21,21 miljoen. Eerder investeerden Ten 31, Hivemind, Steve Lee en Recursive Capital al in het bedrijf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws