Dit bedrijf wil een nieuwe laag op bitcoin bouwen

Fedi maakt bekend dat ze $4,2 miljoen hebben opgehaald in een investeringsronde. Ze zijn bezig met de ontwikkeling van het Fedimint-protocol. Dit is een nieuw concept bovenop bitcoin, dat nog helemaal in de beginfase zit.

Financiering nieuwe app

Fedi gaat een app ontwikkelen om de custody van bitcoin schaalbaar te maken (en ook te verbeteren). De verwachting is dat de wallet in het eerst kwartaal van 2023 wordt gelanceerd. Het krijgt een gebruikersinterface met Fedimint, een nieuw open-sourceprotocol dat gebruik maakt van federated Chaumian Ecash-coins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is een andere manier om bitcoin te schalen, naast het lightning netwerk. eCash bestond er al vóór bitcoin, alleen slaagde het idee niet, omdat het moeilijk zo niet onmogelijk was om de uitgifte van coins op een decentrale en transparante manier te regelen. Bitcoin als onderlaag lost dit op.

Ander vertrouwensmodel

Deze Fedimint-laag geeft bitcoin een extra dimensie om de custody van de coins te decentraliseren. Het open-sourceprotocol is gebaseerd op het concept van 'second-party custody'. Dat is een verbetering van de pure afhankelijkheid van een derde partij.

Het protocol is gebaseerd op vertrouwen in mensen of partijen die je in het echte leven ook al vertrouwt. Dit kan kunnen goede vrienden of familieleden zijn. Deze groep vertrouw je automatisch meer dan een een onbekende institutionele partij, waar je je bitcoin ook onder kunt brengen.

Obi Nwosu is de CEO van Fedi, en hij vertelt:

"Fedi en Fedimint helpen iedereen om de monetaire macht terug te geven, waar dan ook ter wereld. Dit maakt een betere toekomst voor miljarden mensen en vooral voor degenen die worstelen onder onderdrukkende regimes, wat uiteindelijk de wereld een betere plek maakt."

Ook zijn betalingen snel en anoniem met dit model van eCash. In Bitcoin Focus besteedden we eerder al eens aandacht aan dit idee van federaties.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws