Fidelity gaat bitcoin verkopen aan particulieren

De geruchten gingen al langer, maar het is nu officieel: Fidelity komt met een mobiele app waarmee particulieren bitcoin en ether kunnen kopen.

De vermogensgigant heeft een wachtlijst geopend voor mensen die klant willen worden van Fidelity Crypto. Door middel van 0% commissie wil Fidelity nieuwe gebruikers uit met name Amerika lokken. Binnen de app kun je ook handelen in aandelen, ETF’s en andere assets. De cryptocurrency’s zijn beperkt tot bitcoin en ether.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het retailproduct valt organisatorisch onder Fidelity Digital Assets, dat meer op instituties is gericht. Het is onbekend wanneer de app live gaat.

Eerder liet Michael Durbin, president bij Fidelity Institutional, zich ontvallen dat hij meer ruimte ziet voor cryptovaluta voor consumenten.

Fidelity laat zich sowieso niet onbetuigd. Ze brengen een bitcoin exchange-traded fund in Canada aan de man en werknemers kunnen ook bitcoin sparen via hun 401 (k) pensioenrekening.

Lees meer over:
Fidelity

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...