‘Fidelity gaat bitcoin aanbieden aan miljoenen retailklanten’

Volgens The Wall Street Journal kunnen klanten van vermogensbeheerder Fidelity binnenkort bitcoin kopen. Het brokerageplatform van het bedrijf gaat deze nieuwe dienst aanbieden.

Bitcoinbrokerage

De investeringsgigant beheert maar liefst 34,4 miljoen retailaccounts. Ze zijn daarmee een van de grootste fondsmanagers van de wereld

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De WSJ meldt dat ze bitcoin evalueren en aan de individuele investeerders wil aanbieden. Ze voegen er aan toe dat de plannen nog niet zijn gedeeld met de klanten zelf. Het zou gaan om een mobiele app, waardoor de miljoenen klanten eenvoudig bitcoin kunnen kopen.

Fidelity reageert niet op het gerucht. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, heeft er wel wat op te zeggen. Op het SALT-forum in New York vertelt hij dat hij al eerder in de wandelgangen had gehoord over de plannen van Fidelity.

Hij haalt ook de gerapporteerde plannen van Fidelity aan en legt die naast die van andere investeringsgiganten zoals BlackRock en Franklin Temleton: er is een constante opmars van bitcoinadoptie bij institutionele partijen, zo stelt Novogratz.

Meer bitcoindiensten

Want ook voor Fidelity zelf is bitcoin niets nieuws. Analist Jurrien Timmer deelt op Twitter al regelmatig mooie threads met inzichten over het koers- en adoptieverloop. Hij noemde onder ander dat bitcoin een “uniek voordeel heeft ten opzichte van goud”.

“Bitcoin wint aan credibility en als een digitale analoog van goud, maar met meer convexiteit vermoed ik dat bitcoin na verloop van tijd meer marktaandeel van goud zal nemen.”

Begin dit jaar maakte Fidelity bekend dat ze bitcoin willen aanbieden voor de 401(k) spaarrekeningen. Hiermee zouden werknemers 20% van hun pensioen in bitcoin kunnen stoppen. Het deed veel stof opwaaien bij senators, die met wetsvoorstellen en brieven hun licht over deze zaak schenen.

Ook lanceerde het bedrijf uit Boston dit jaar ook twee nieuwe exchange-traded funds (ETF’s) – gericht op cryptovaluta en de metaverse. Verder willen ze een echte fysieke bitcoin spotmarkt ETF op de markt zetten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFidelity