Financiële problemen bij grootste miner fabrikant? Bitmain kan deel salarissen niet uitbetalen

Bitmain, de grootste mining rig fabrikant van de wereld, heeft de uitbetaling van een deel van het salaris van zijn werknemers opgeschort.

Mining fabrikant

Cryptoreporter Colin Wu deelt op X (voorheen Twitter) dat Bitmain het salaris van september niet kon uibetalen.

Deze beslissing kwam in het licht van de negatieve operationele cashflow van het bedrijf over de maand.

Bitmain heeft daarom op 3 oktober een bericht uitgestuurd waarin de opschorting van een deel van de salarissen in september wordt beschreven., Ze verwijzen daarbij ook naar de financiële problemen van het bedrijf.

De situatie werd echter snel opgelost toen Bitmain op 7 oktober, nog geen drie dagen later, de lonen van de maand september alsnog uitbetaalde. Het bedrijf verduidelijkte dat het alleen het prestatiesalaris van sommige individuen had ingehouden, dat nu is gecompenseerd. Alle basissalarissen werden op 30 september wel volgens schema uitbetaald.

Het nieuws volgt allemaal op de lancering van de nieuwste mining rig, de S21, die Bitmain onlangs op een conferentie in Hong Kong met de wereld deelde.

Op 22 september deelde de failliete miner Core Scientific plannen aan om 27.000 ASIC's van Bitmain aan te schaffen voor een bedrag van $77 miljoen. Als onderdeel van de deal zal Bitmain naar verwachting ook nog eens $53,9 miljoen aan gewone CORZQ-aandelen ontvangen, terwijl de Chapter 11-procedure loopt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...