Firma Warren Buffet daalde 99% ten opzichte van bitcoin sinds 2015

3672 totale weergaven

Op 3 juni viel het aandeel van Berkshire Hathaway met 99,97% omlaag als gevolg van een glitch op de New York Stock Exchange (NYSE). Het leek er heel even op alsof er iets heel goed mis was met de aandelen van Berkshire Hathaway.

Richting het sluiten van de handel, kondigde NYSE aan dat het de trades op basis van de glitch zou terugdraaien. Ondanks dat legde de markt hierdoor de aandacht op de prestaties van Berkshire Hathaway (los van de glitch) over de afgelopen 10 jaar ten opzichte van bitcoin.

Berkshire Hathaway 99% gedaald ten opzichte van bitcoin

Het aandeel van Berkshire Hathaway viel met bijna 100% ten opzichte van bitcoin sinds 2015. Waar je destijds 1.000 bitcoin nodig had om het aandeel te kopen, zijn dat er nu nog maar iets meer dan 9.

Grappig genoeg staat deze realiteit in scherp contrast met de visie van Warren Buffet, de eigenaar van Berkshire Hathaway, over bitcoin. Hij noemde bitcoin enkele jaren geleden “rattengif in het kwadraat.”

Uiteindelijk blijkt bitcoin dus wel rattengif te zijn, maar dan voor aandelen als Berkshire Hathaway. Zelfs een bitcoin-allocatie van 1% had Berkshire Hathaway over de afgelopen vijf jaar had de rendementen met 214 tot 240% kunnen verhogen.

Let op: dit had dus geen extra rendement van 214-240% opgeleverd, maar de bestaande rendementen met die percentages verhoogd.

Bitcoin meer waardevol dan Berkshire en Meta

De negatieve houding van Warren Buffet, toch een legende in de investeringswereld, zorgde er niet voor dat bitcoin minder succesvol was. Althans, bitcoin had wellicht beter gepresteerd als Buffet enthousiast was, maar het project is hierdoor zeker niet gefaald.

Bitcoin is door de jaren heen opgestegen en één van de meest waardevolle assets ter wereld geworden.

Op dit moment ligt de market cap van bitcoin op $1,4 biljoen. Daarmee staat het nog net achter zilver en komen ook Saudi Aramco en Amazon in het vizier.

Bitcoin staat door deze resultaten voor Meta Platforms (Facebook) en Berkshire Hathaway.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....