Forbes: CZ verloor 60 miljard dollar in 9 maanden

Grootverdieners in de cryptomarkt hebben veel pijn geleden in 2022, het jaar van de cryptodrama’s en faillissementen. Volgens schattingen van Forbes hebben oprichters van grote beurzen en andere grote investeerders gezamenlijk 116 miljard dollar verloren sinds maart dit jaar. Het gaat om het vermogen van slechts 17 mensen op de markt.

Bekende namen op het lijstje zijn Changpeng Zhao, CEO van Binance, de grootste exchange op de cryptomarkt, en natuurlijk Sam Bankman-Fried, die naar verluidt in korte tijd 24 miljard dollar heeft verloren.

Crypto miljardairs verloren 116 miljard dollar sinds maart

CZ‘, die naar verluidt 70% van Binance in handen heeft, zag zijn vermogen slinken van 65 miljard dollar naar 4,5 miljard dollar. Dat heeft vooral te maken met bijvoorbeeld de gezakte bitcoin prijs, maar ook de waarde van de exchange token BNB, waar de salarissen in worden uitgekeerd, is flink afgenomen.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft een geschat vermogen van $1,5 miljard, een daling ten opzichte van $6 miljard in maart. Maar ook mensen zoals de Winklvoss broers van de Gemini beurs hebben bijna drie miljard dollar verloren in negen maanden tijd.

Onder degenen die de status van miljardair hebben verloren, zijn FTX-medeoprichters Sam Bankman-Fried en Gary Wang, wiens vermogens in maart zijn geschat op respectievelijk $24 miljard en $5,9 miljard, en op $0 in december. Maar ook van Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group, is veel vermogen verdampt, net zoals van Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy.

Lees meer over:
BinanceCoinbaseCZ

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.