“Nieuwe rally kan beginnen nadat bitcoin koers van 9.000 dollar aantikt”

De bitcoin koers consolideert momenteel nog steeds onder de koers van 17.000 dollar, waar de bulls het continu lijken te verliezen van de bears. Volgens de pseudonieme analist Goldenbreakout moet bitcoin eerst nog naar de koers van 9.000 dollar terugvallen om een nieuwe bullrun te beginnen.

Potentie voor een vrije val?

Als het aan Goldenbreakout ligt, is er een grote kans op een nieuwe vrije val voor de bitcoin koers. "Krijgen we opnieuw de vrije val die we in het verleden ook zagen? Er is een mogelijkheid dat we veel neerwaarts volume zullen zien [...] meestal als bitcoin een tijdje stabiel blijft, komt er daarna plotseling een periode van gigantische volatiliteit", aldus Goldenbreakout.

Als we Goldenbreakout moeten geloven, dan is er dus een mogelijkheid dat de koers de komende tijd naar 9.000 dollar zakt. Vanaf die koers begon in juli 2020 ook de bullrun die bitcoin uiteindelijk tot de all-time high van 69.000 dollar bracht in november 2021.

Waar hij het dan precies op baseert dat bitcoin nu weer terug naar dat niveau moet om een volgende bullmarkt te starten is lastig te zeggen. Uiteindelijk zijn het slechts simpele lijnen in een grafiek die niets over bitcoin en de buitenwereld zelf zeggen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat die het in zich hebben om veel te zeggen over de toekomstige koers van bitcoin. Als er morgen een zware recessie uitbreekt, dan kunnen alle grafieken in de prullenbak.

Van de Poppe is optimistisch

Niet iedereen is het met Goldenbreakout eens. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet het allemaal wat rooskleuriger in. Deze populaire analist zegt dat bitcoin weleens kan uitbreken naar 16.900 tot 17.000 dollar, om daarna zelfs door te pakken naar de koers van 17.450 dollar.

Uiteindelijk blijft het verhaal van Michaël van de Poppe ook een verhaal van het kan dooien en het kan vriezen. Als bitcoin erin slaagt om koers x te behouden, dan kunnen we weleens doorpakken naar koers y, maar als dat niet lukt, dan moeten we rekening houden met koers z.

Daarmee houd je uiteraard alle opties open. Wat dat betreft zou het interessanter zijn als een analist laat zien hoe hij of zij zelf handelt op de grafieken, in plaats van dergelijke analyses op te schrijven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....