Bug in de bridge transfer van Degen Chain kost gebruiker 90% van zijn crypto

1194 totale weergaven

Een gebruiker van Degen Chain verloor bijna $5.000 in een overbruggingsoverdracht als gevolg van een interne fout, wat leidde tot verontwaardiging in de gemeenschap en vragen opriep over de betrouwbaarheid van Layer-3 blockchainnetwerken.

Gebruiker verliest fondsen bij overbruggingsoverdracht

Op 16 juli meldde Degen Chain gebruiker Tempe.degen dat hij 785.000 DEGEN tokens, ter waarde van bijna $5.000, verloor tijdens een overbruggingsoverdracht. Dit verlies vertegenwoordigde 90% van de totale overgemaakte fondsen.

Interne fout van Degen Chain

Na onderzoek schreef Degen Chain het verlies van de gebruiker toe aan een interne fout. In een bericht aan de getroffen gebruikers verklaarde Degen Chain:

“Bugs zoals deze zouden nooit mogen gebeuren, zeker niet als het om gebruikersfondsen gaat. Als je een soortgelijk probleem hebt ondervonden, zullen we een formulier opstellen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn geld terugkrijgt.”

Degen Chain bekritiseerde ook zijn serviceproviders voor de slechte service, die leidde tot onderbrekingen en gebruikersverlies. Desondanks gaf het protocol gedeeltelijke schuld toe voor het niet eerder nemen van proactieve maatregelen om de problemen op te lossen.

Reactie van de gemeenschap en toekomstige maatregelen

Ondanks de erkenning van Degen Chain en de voorgestelde oplossingen, uitten leden van de gemeenschap hun ontevredenheid over hoe gemakkelijk gebruikers geld kunnen verliezen tijdens overbruggingsoverdrachten. Veel critici geloven dat Layer-3 ecosystemen zoals Degen Chain nog niet klaar zijn voor mainstream adoptie vanwege de frequente verstoringen en veiligheidsproblemen.

Degen Chain beloofde de komende weken belangrijke veranderingen om de kwaliteit van de service te verbeteren en soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Het team benadrukte dat dit geen snelle oplossing zou zijn, maar verzekerde gebruikers van hun inzet om de zaken om te draaien.

Implicaties voor het Layer-3 ecosysteem

Dit incident benadrukt de aanhoudende bezorgdheid over de veiligheid en betrouwbaarheid van cross-chain transacties. Omdat de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen, blijft het waarborgen van de veiligheid en het vertrouwen van gebruikers cruciaal voor een bredere acceptatie.

De reactie van de gemeenschap op dit incident onderstreept de behoefte aan betere veiligheidsmaatregelen en beter liquiditeitsbeheer in de DeFi-ruimte.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....