Frustratie onder beleggers neemt toe nu WazirX geldopnames uitstelt

103 totale weergaven

Bijna een maand na de verwoestende hack op de WazirX beurs, die resulteerde in een verlies van $234 miljoen aan beleggersfondsen, heeft het platform de saldi hersteld, maar laat het gebruikers in het ongewisse over de tijdlijn voor geldopnames.

WazirX herstelt tegoeden maar opnames nog steeds opgeschort

WazirX, een toonaangevende Indiase cryptocurrency exchange, heeft bijna een maand na een massale hack waarbij $ 234 miljoen verloren ging, de tegoeden van beleggers hersteld.

De hack was gericht op de Veilige Multisig portemonnee van de exchange, waardoor een aanzienlijk deel van de fondsen van beleggers werd aangetast.

Hoewel dit herstel vooruitgang betekent, hebben gebruikers nog steeds geen toegang tot hun fondsen, omdat WazirX geen duidelijke tijdlijn heeft gegeven voor opnames. De vertraging heeft veel beleggers gefrustreerd en bezorgd achtergelaten.

Juridische uitdagingen en wachten op bevestiging

In een update op 16 augustus verklaarde WazirX dat het werkt aan twee kritieke kwesties: het oplossen van Indiase Roepie (INR) saldi en het aanpakken van cryptocurrency saldi. Deze oplossingen vereisen een voortdurende juridische analyse en de beurs wacht op bevestiging van partners uit de sector om verder te gaan.

Eerder op de dag kondigde WazirX de succesvolle afronding van gepland onderhoud aan, waaronder het terugdraaien van alle transacties die na de hack van 18 juli waren gedaan.

Gebruikers kunnen nu hun fondsen op hun rekeningen zien, maar het ontbreken van een opnametijdlijn heeft de groeiende woede onder beleggers niet kunnen wegnemen.

Frustratie bij beleggers en eisen om actie

Het hackincident, dat leidde tot het verlies van 45% van de totale fondsen van beleggers, heeft de reputatie van de beurs aanzienlijk geschaad.

Het aanvankelijke voorstel van WazirX om een model van 55/45 voor het delen van verliezen in te voeren, stuitte op hevig verzet, waardoor de ontevredenheid nog groter werd.

Beleggers zijn naar sociale media gegaan om onmiddellijke toegang tot hun fondsen te eisen en het gebrek aan transparantie van de beurs te bekritiseren.

Reactie van de industrie en gevolgen voor de toekomst

De Indiase Bharat Web3 Association (BWA) heeft herhaald dat het zich wil inzetten voor betere cyberbeveiligingsmaatregelen in de cryptoruimte.

Terwijl WazirX worstelt met zijn uitdagingen, heeft Binance, een andere grote speler in de crypto-industrie, zijn activiteiten in India hervat, met zijn mobiele app die nu kan worden gedownload in zowel de Google Play Store als de Apple App Store na een schorsing van zeven maanden.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....