FTX koopt Voyager

FTX koopt de inboedel van het inmiddels failliete Voyager. Laatstgenoemde is een van de kredietverstrekkers die 2022 niet hebben overleefd. Een combinatie van dalende koersen en twijfelachtige businessmodellen werden Voyager te veel.

FTX is een van de grootste Amerikaanse cryptobeurzen. Zij zijn ook een van de partijen die azen op dit soort buitenkansjes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is ook een herstelplan gaande. Er kan door gedupeerden worden gestemd tot 29 november. Het doel van Voyager is helder: zoveel mogelijk terugbetalen aan de schuldeisers. Onder die schuldeisers zitten particulieren maar ook grote vermogende klanten.

Bieden

Er waren meerdere partijen in de race om Voyager over te nemen. Zij geven aan dat FTX ‘veruit’ het beste bod hebben gedaan. FTX is van plan om klanten flink tegemoet te komen. Dat stelt althans directeur Sam Bankman-Fried: “We zijn verheugd met de goedkeuring, zo kunnen we nauw gaan samenwerken met het Voyager-team om het geld zo snel als wettelijk mogelijk is aan klanten terug te geven.”

Er is dus nog hoop voor de mensen die hun geld uitleende aan het bedrijf. Bij Voyager kon je bijvoorbeeld rentes ontvangen op je bitcoin.

Naar verluidt gaat het herstelplan om het vergoeden van 72% van het verloren geld voor klanten. Mocht dat ook echt gebeuren dan is de schade relatief beperkt gebleven. Tegelijkertijd kun je er als klant niet op rekenen dat dit altijd gebeurd. In de meeste gevallen zijn schuldeisers jaren bezig om uberhaupt iets van een vergoeding terug te zien.

FTX doet dit natuurlijk niet uit de goedheid van hun hart. Ze zien blijkbaar meerwaarde in deze acquisitie.

Lees meer over:
AmerikaFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...