FTX brengt betaalkaart naar meer dan 40 extra landen

733 totale weergaven

FTX gaat meer inzetten op hun betaalkaart. De Amerikaanse cryptobeurs werkt samen met Visa en startte eerder dit jaar in de VS met hun dienst. Met de betaalkaart kun je vanaf je FTX-account betalen, net als met een andere pinpas.

In een aankondiging geeft FTX aan dat zij uit gaan breiden. De focus ligt op Latijns-Amerika, maar ook landen in Europa en Azië moeten op termijn aan de slag kunnen. De beurs hoopt hiermee ook in het betaalverkeer langzaam maar zeker een positie te veroveren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het overgrote deel van de omzet van FTX komt van de handel op hun platform, de betaalkaart is op dit moment een extraatje. FTX rekent (voorlopig?) geen extra kosten voor betalingen met de kaart.

Wanneer je met zo’n kaart betaalt, gaat er simpelweg wat af van je balans bij de beurs. De winkelier ontvangt netjes de dollar (of euro in Nederland). Het is een manier voor beurzen om ook steeds meer de rol van bank op te pakken. Je hoeft geen geld meer op te nemen naar je bankrekening.

Volgens FTX komt de betaalkaart naar meer dan 40 extra landen. Er zijn nog geen exacte namen gegeven.

Visa

Visa is een van de grootste betaalverwerkers van de wereld. In de praktijk heb je hen niet meer nodig om een betaling te doen, bitcoin kun je gebruiken zonder betaalkaart of betaalverwerker. Tegelijkertijd is Visa nog altijd een grote speler in de financiële wereld. Door samenwerkingen met cryptobeurzen neemt ook Visa een bepaalde positie in deze markt in.

Visa’s ‘Head of Crypto’ Cuy Sheffield legt uit: “Wij geloven dat digitale valuta’s een blijvende impact zullen hebben op de toekomst van financiële diensten en geldbewegingen. We zijn verheugd om samen te werken met toonaangevende cryptobeurzen zoals FTX om meer flexibiliteit en gebruiksgemak te bieden aan de manier waarop mensen hun crypto gebruiken.”

Poll

Heb jij interesse in een betaalkaart van een cryptobeurs?
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...