FTX trekt aan langst eind en koopt activa van Voyager op voor $1 miljard

Cryptobeurs FTX trekt aan het langst eind wat betreft de overname van Voyager Digital.

Overname Voyager

Na de faillissementsaanvraag die de cryptobeurs en -lender in juli indiende, heeft het bestuur van Voyager meerdere opties onderzocht. Na een recente veiling lijken de problemen van het bedrijf ten einde te zijn gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX was er als de kippen bij toen Voyager haar faillisementsbescherming aanvroeg. Ze wilden het bedrijf overeind houden, maar kregen al snel nul op rekest. Voyager uitte flinke kritiek op het overnamevoorstel van de beurs van Sam Bankman-Fried.

“Voyager zal elk serieus voorstel dat in overeenstemming met de procedures wordt gedaan in behandeling nemen. Het lijkt echter duidelijk dat het voorstel van AlamedaFTX, dat in strijd is met de voorgestelde procedures, was ontworpen om publiciteit voor zichzelf te genereren in plaats van waarde voor de klanten van Voyager.”

Na deze scherpe woorden, bleven er echter weinig opties over voor Voyager. Nu de auction van de activa van de beurs, die twee weken duurde, achter de rug is, blijkt dat FTX de bedrijfsactiva opkoopt via haar Amerikaanse dochteronderneming West Realm Shires Inc.

Miljardenbedrag

De geschatte waarde van de activa van Voyager stegen tot ongeveer $1.422 miljard, volgens een persbericht van het bedrijf zelf. Het zou gaan om $1,3 miljard aan vlottende activa. Het gaat naar verluidt om de marktwaarde van alle cryptovaluta die Voyager in bezit had.

De vorderingen van Voyager op het tevens failliete Three Arrows Capital (3AC) behoren bij de failliete boedel. De eventuele teruggevorderde activa zullen worden verdeeld onder onder de schuldeisers van het bedrijf.

Men heeft tot uiterlijk 12 oktober om bezwaar aan te tekenen tegen het aankoopplan van FTX. De deal zal op 19 oktober worden goedgekeurd, mits er geen bezwaren zijn. FTX hoopt Voyager dan weer zo snel mogelijk aan de praat te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX