Overnamestrijd rondom cryptobank Voyager, trekt FTX aan langste eind?

Overnamestrijd rondom cryptobank Voyager, trekt FTX aan langste eind?

FTX wil het failliete Voyager Digital opkopen. De cryptobank is eerder dit jaar failliet gegaan en zoekt nu een koper. De beurs van Sam Bankman-Fried heeft volgens een bron van Coindesk een bod gedaan op de overblijfselen, maar er wordt nog gewacht op andere bieders.

Overnamestrijd

Eerder deze week heeft de faillissementsrechtbank een veiling gehouden voor de activa van Voyager. Denk aan bijvoorbeeld de klantenbestanden die de cryptobank heeft opgebouwd. Die zijn interessant voor andere partijen op de markt. Er ontstond vervolgens een biedingenstrijd tussen miljardair Sam Bankman-Fried en beleggingsvehikel Wave Financial.

Het bod van FTX was hoger en ze hebben nu duidelijk het heft in handen.

Eerder zou Binance ook in de race zijn om Voyager te kopen, maar Binance lijkt zich te hebben teruggetrokken. Een eerder bod van FTX op Voyager is in juli afgewezen omdat het te laag zou zijn. De bearmarkt heeft de nodige slachtoffers gemaakt zoals Celsius en Three Arrows Capital en ook Voyager moest in juli opnames van klanten stopzetten.

Debacle

Deze konden naar hun crypto's fluiten, omdat Voyager in financiële problemen is gekomen door de sterk gezakte koersen. Er was simpelweg geen vangnet voor de gedupeerde klanten. Voyager zit nu, net zoals Celsius in een Chapter 11 faillissementsprocedure. Binnen die juridische constructie is het mogelijk dat externe partijen de bedrijfsactiva opkopen. Het is onduidelijk wat de overname betekent voor de gedupeerde klanten. Van de opbrengst moet Voyager zijn schuldeisers namelijk betalen.

Lees meer over:
overname FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties