Gaat Coinbase lightning integreren? De CEO doet belofte op Twitter

386 totale weergaven

De grootste beurzen van de wereld hebben het niet zo op het lightning netwerk. Coinbase en Binance hebben beide de secundaire laag nog niet geïntegreerd op hun exchange. Maar als het aan Brian Armstrong van Coinbase ligt, komt daar nu verandering in.

Lightning bij Coinbase

De CEO van de Amerikaanse beurs reageert op een tweet waarin hij wordt uitgedaagd door Wicked:

"Het is raar hoe Brian Armstrong het Bitcoin Lightning Network actief negeert. Hij heeft er nog nooit over getweet. Niet een keer."

De vroege bitcoiner reageert vrij snel dat zijn tweets na verloop van tijd automatisch worden verwijderd. Maar interessanter is dat hij naar lightning kijkt:

"Lightning is great and something we’ll integrate."

Het lightning netwerk is een secundaire laag bovenop de bitcoin blockchain waarmee je snelle en goedkope(re) bitcoin transacties kunt doen. Dit gebeurt off-chain: behalve het openen en sluiten van betaalkanalen is er niets terug te zien in de blockchain.

Dit maakt het voor klanten van de beurs goedkoper om geld in eigen beheer te nemen.

Lightning bij beurzen

Coinbase richtte zich tot dusver nooit op deze laag. Het was net als Binance en voorheen ook FTX veel te druk met altcoinhandel en NFT-marktplaatsen.

Sam Bankman-Fried van FTX reageerde een jaar geleden op Twitter trouwens nagenoeg identiek. "Ik ga ontwikkelaars aan het werk zetten", reageerde hij op een soortgelijke vraag. Het verhaal is bekend: niet viel later viel de beurs om.

Concurrenten Kraken, Bitfinex en Bitstamp hebben al wel enkele jaren lightning geïmplementeerd. In de laatste Lightning Focus 'Explosieve groei, van pizza tot … infinity?' lees je de huidige stand van zaken over het netwerk. In deze editie neemt Edward je mee langs alle lightning-ontwikkelingen en deelt interessante statistieken.

Of Armstrong verstand heeft van lightning is trouwens nog maar de vraag. Eerder deze week zei hij aan $100 te hebben gestuurd naar een lightning adres. Het geld kwam nooit aan, dus gaan de geruchten nu dat Armstrong dacht dat dit een e-mail adres was.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!