Gaat deze whale $1,1 miljard aan Bitcoin dumpen op Gemini?

Nadat de koers van bitcoin (BTC) zaterdag een nieuw record behaalde boven de $61.500, gaat er volgens on-chain analisten een rode vlag omhoog. Er is namelijk bijna negentienduizend bitcoin naar Gemini gestuurd. Gaat een whale zijn bitcoin verkopen en daarmee flinke verkoopdruk veroorzaken?

Verkoopdruk op Gemini?

CryptoQuant is een on-chain analysebedrijf die allerlei geldstromen in de gaten houdt. CEO Ki Young Ju deelt op zijn Twitter-account geregeld opvallende zaken. Zo meldt hij nu dat er maar liefst 18.961 BTC van een onbekende wallet is verstuurd naar de hot wallet van Gemini Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is de Amerikaanse beurs van de bekende broers Winklevoss. Cameron en Tyler zijn al jaren in de markt aanwezig en hebben enorme voorraad op hun conto staan. Ze kochten in 2013 voor $11 miljoen aan bitcoin.

Omdat de blockchain transparant én pseudoniem is, kan CryptoQuant dit soort transacties in kaart brengen. Maar tegelijk weten we dus niet wie erachter zit. Met de huidige spotprijs komt het neer op een transactie ter waarde van $1,12 miljard.

Probeert iemand voor meer dan een miljard dollar aan bitcoin te verkopen op Gemini? Volgens Ju zijn eerdere stortingen in het verleden wel de opmaat geweest van een terugval van de koers, zoals hij laat zien in onderstaande tweets.

Als je overigens naar de stortingen op álle exchanges kijkt, is op die grafiek niet echt een spike te zien. Daarnaast waarschuwt de CEO ook: "pas op met grote hefbomen als je een long positie open hebt staan."

Géén interne transactie

Het is ook vast te stellen dat het niet om een interne transactie van Gemini gaat, waarbij ze hot wallets bijvullen vanuit de cold wallet. Zoals in onderstaande afbeelding (en in de blockexplorer) te zien is, is deze bijna 19.000 bitcoin afkomstig uit een hele reeks van aparte adressen:

Gaat deze whale $1,1 miljard aan Bitcoin dumpen op Gemini?

Notitie: in bovenstaand screenshot is slechts een deel van al de inputs van de transactie weergegeven. In totaal heeft de transactie 200 inputs en twee outputs.

Gisteren meldden we nog dat de koopdruk op de markt juist toenam, volgens verschillende indicatoren. De strijd tussen de bulls en deze bear die zijn miljard wil verkopen is losgebarsten. Wil je graag meepraten over de ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Gemini