Koopdruk op Bitcoin markt neemt toe ondanks stijging naar $60.000

Bitcoin (BTC) is booming. De digitale munt gaat als een speer en bereikte deze week voor het eerst de prijs van $60.000 per BTC. Reden genoeg voor on-chain analist Willy Woo om eens te kijken naar wat data. En wij kijken mee.

Bitcoin sparen

Alle transacties op het netwerk van bitcoin zijn te volgen. Zo kun je met wat software mooi het systeem in kaart brengen. Woo houdt zich bezig met het spotten van verschillende trends. Hij ziet dat veel mensen bitcoin kopen rond deze prijs, ondanks de recordhoogte vloeit er relatief veel terug naar gebruikers hun wallets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rond dit hoge prijspunt werd al veel bitcoin naar eigen wallets gestuurd. Rond het prijspunt van $59.417 werd zo'n $200.000 aan BTC verstuurd naar eigen wallets.

Bovenstaande grafiek maakt gebruik van de UTXO Realized Price Distribution (URPD). Deze statistiek laat zien hoeveel bitcoin transacties zijn verstuurd in deze prijsrange. Dat zijn er al een flink aantal vergeleken met lagere prijzen. Woo concludeert hieruit dat mensen vertrouwen hebben in BTC rond dit prijspunt, veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om hun bitcoin naar een eigen adres te sturen.

Woo voorziet nog een aantal flinke prijsstijgingen en hij verwacht een correctie tussen $60.000 en $100.000. Een ruime marge, maar hij geeft er ook een maand bij: in april moet je volgens de analist op gaan letten.

Bitcoin bij beurzen

De analyse van Woo past in een trend die al langer gaande is: steeds meer mensen halen bitcoin bij beurzen weg. Momenteel staat er nog ruim 2,3 miljoen bitcoin bij handelshuizen, in onderstaande grafiek zie je de afname.

Ondanks de stijgende prijs is er minder BTC beschikbaar om mee te handelen. Dat komt door particulieren, maar ook zeker door de interesse vanuit vermogende partijen. Een bedrijf als MicroStrategy heeft bijvoorbeeld ruim 90.000 BTC ingekocht de afgelopen maanden. Die komen niet meer op de markt voorlopig.

Ondanks de prijsexplosie blijven mensen stug vasthouden.

Koopdruk op Bitcoin markt neemt toe ondanks stijging naar $60.000

Speculeren

Speculeren op een prijs voor BTC is op de korte termijn een risicovolle onderneming. De koers is, ondanks de groei, nog altijd volatiel. In enkel uren kan de koers gekke sprongen van tientallen procenten maken.

De recente stijging naar een all time high kwam sommige handelaren letterlijk duur te staan. Op de grootste beurzen werd in enkele uren voor $407 miljoen aan shorts geliquideerd.

Lees meer over:
data

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...