Gaat Paraguay achter El Salvador aan? Politicus hint naar Bitcoin-project

Het nieuws dat El Salvador van plan is om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, is bijna geruisloos voorbij gewaaid. Intussen lijkt ook Paraguay zich klaar te maken voor een toekomst waarin de grootste cryptovaluta een rol gaat spelen. Althans, dat lijkt het geval te zijn, afgaande op tweets van Carlitos Rejala, een lokale politicus.

Bitcoin als betaalmiddel

Paraguay lijkt zich op te maken om een groot project te starten waarbij zowel Bitcoin als PayPal een belangrijke rol spelen. Dat valt te lezen in onderstaande tweet van Carlos Antonio Rejala Helman.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rejala Helman is een afgevaardigde van het land (Deputy of the Nation). Hij laat doorschemeren dat hij de ontwikkelingen in El Salvador volgt en dat er ook in zijn land initiatieven zijn rondom Bitcoin op overheidsniveau:

“Zoals ik lang geleden al zei, moet ons land hand in hand gaan met de nieuwe generatie. Dat moment is gekomen, ons moment. Deze week starten we met een belangrijk project om Paraguay voor de ogen van de wereld te innoveren!”

Het kan niet missen dat het om Bitcoin gaat: de #Bitcoin en #PayPal lijken de richting van het initiatief te verklappen. Ook zeggen de lasereyes in de afbeelding genoeg: dit is een manier hoe BItcoiners zich op social media vertonen. De meme ontstond met de hashtag #LaserEyesTill100k, waarmee de believers dat bitocin naar een ton gaat dat met deze creativiteit tot uiting brengt.

Niets concreets

Deze post is het enige wat vooralsnog bekend is over de relatie tussen Paraguay en Bitcoin, dus neem het vooral met een korreltje zou. Rejala Herman heeft overigens wel contact met Bukele, de president van El Salvador.

Hij wil Bitcoin in zijn land als wettig betaalmiddel maken en maakte dit bekend tijdens de Bitcoin2021 conferentie in Miami. Sinds zaterdagavond heeft Bukele zich regelmatig uitgelaten over Bitcoin.

Rejala Helman geeft aan dat hij veel respect heeft voor Bukele. Hij beschrijft zichzelf als 'Bukele paraguayo', wat zoiets betekent alsnog hij zich ziet als de 'Paraguayaanse Bukele'.

Waar El Salvador echter de Bitcoin adoptie omarmt via Strike (en het Lightning Netwerk), lijkt Paraguay het via PayPal te willen bewerkstelligen. Maar wederom: er is nog niets concreets buiten deze tweet om, naast enkele dwarsverbanden die te leggen zijn tussen de twee politici. Ook is Helman dus géén president, wat ook geen onbelangrijke nuance is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
paraguay