Galaxy Digital koopt BitGo voor $1,2 miljard aan aandelen en cash

Galaxy Digital koopt beveilingsbedrijf BitGo voor $1,2 miljard aan aandelen en cash. BitGo richt zich op diensten rondom de veiligheid van digitale activa zoals bitcoin (BTC).

BitGo werd in 2013 opgericht in Californië. Oprichter Mike Belshe en Ben Davenport hebben in relatief korte tijd een miljardenbedrijf gebouwd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitGo en Galaxy Digital

Aandeelhouders van BitGo hebben in totaal zo’n $1,2 miljard te verdelen. Dat bestaat uit nieuwe aandelen in Galaxy Digital en $265 miljoen in cash.

Michael Novogratz, oprichter van Galaxy Digital, is in zijn nopjes met de aankoop: ”De acquisitie van BitGo maakt van Galaxy Digital een one-stop-shop voor bedrijven. Het versnelt onze missie om institutionele ecosystemen te bouwen voor digitale assets.”

Galaxy Digital is een investeringsbedrijf dat zich richt op de bitcoin en crytpocurrency industrie. Ze bieden tal van diensten aan: assetmanagement, investeren, advies en handelsdiensten. Ook investeren ze regelmatig in andere bedrijven.

In dit geval dus in BitGo. En dat lijkt een logische match. Met tal van diensten waar de veiligheid van de assets moet worden geregeld is BitGo een geschikte partner. Een fout kan niet alleen heel veel geld kosten, maar ook je reputatie schaden.

Galaxy Digital wil ook de rol van broker op zich nemen. Ze willen dus direct bitcoin kopen en verkopen. BitGo gaat daar een rol in spelen.

Galaxy Digital wil dit jaar nog naar de Amerikaanse beurs. Aandelen in het bedrijf zijn al verhandelbaar op de Toronto Stock Exchange. Aandeelhouders van BitGo worden gezamenlijk zo’n 10% eigenaar van Galaxy Digital. Belshe wordt adjunct-directeur bij Galaxy Digital.

Het is wachten op de aandeelhouders van Galaxy voordat de overname definitief wordt. Ook dat moet later dit jaar gebeuren.

Industrie

Interesse in de industrie is ongekend groot. Het grootste nieuws van dit jaar vanuit de industrie is toch wel de beursgang van Coinbase. Het bedrijf is inmiddels tientallen miljarden dollars waard. Het bedrijf toont aan dat je een grote speler kunt worden en op een mooie manier de beurs op kunt gaan.

Deze beursgang wakkert mogelijk ook andere partijen aan. Niet voor niets willen partijen als Kraken en Galaxy Digital ook de Amerikaanse beurs op. Met de initiële kopers van het aandeel COIN gaat het overigens iets minder. De aandelenkoers van Coinbase is bezig met een val naar beneden.

Galaxy Digital koopt BitGo voor $1,2 miljard aan aandelen en cash

Miljardeninvesteringen in bedrijven uit deze industrie gaan we steeds vaker zien. Zo lang de interesse groeit en de prijs van bitcoin niet helemaal in elkaar blijft het een mooie tijd voor bitcoin startups om geld op te halen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer