Galaxy Digital koopt BitGo voor $1,2 miljard aan aandelen en cash

Galaxy Digital koopt beveilingsbedrijf BitGo voor $1,2 miljard aan aandelen en cash. BitGo richt zich op diensten rondom de veiligheid van digitale activa zoals bitcoin (BTC).

BitGo werd in 2013 opgericht in Californië. Oprichter Mike Belshe en Ben Davenport hebben in relatief korte tijd een miljardenbedrijf gebouwd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitGo en Galaxy Digital

Aandeelhouders van BitGo hebben in totaal zo’n $1,2 miljard te verdelen. Dat bestaat uit nieuwe aandelen in Galaxy Digital en $265 miljoen in cash.

Michael Novogratz, oprichter van Galaxy Digital, is in zijn nopjes met de aankoop: ”De acquisitie van BitGo maakt van Galaxy Digital een one-stop-shop voor bedrijven. Het versnelt onze missie om institutionele ecosystemen te bouwen voor digitale assets.”

Galaxy Digital is een investeringsbedrijf dat zich richt op de bitcoin en crytpocurrency industrie. Ze bieden tal van diensten aan: assetmanagement, investeren, advies en handelsdiensten. Ook investeren ze regelmatig in andere bedrijven.

In dit geval dus in BitGo. En dat lijkt een logische match. Met tal van diensten waar de veiligheid van de assets moet worden geregeld is BitGo een geschikte partner. Een fout kan niet alleen heel veel geld kosten, maar ook je reputatie schaden.

Galaxy Digital wil ook de rol van broker op zich nemen. Ze willen dus direct bitcoin kopen en verkopen. BitGo gaat daar een rol in spelen.

Galaxy Digital wil dit jaar nog naar de Amerikaanse beurs. Aandelen in het bedrijf zijn al verhandelbaar op de Toronto Stock Exchange. Aandeelhouders van BitGo worden gezamenlijk zo’n 10% eigenaar van Galaxy Digital. Belshe wordt adjunct-directeur bij Galaxy Digital.

Het is wachten op de aandeelhouders van Galaxy voordat de overname definitief wordt. Ook dat moet later dit jaar gebeuren.

Industrie

Interesse in de industrie is ongekend groot. Het grootste nieuws van dit jaar vanuit de industrie is toch wel de beursgang van Coinbase. Het bedrijf is inmiddels tientallen miljarden dollars waard. Het bedrijf toont aan dat je een grote speler kunt worden en op een mooie manier de beurs op kunt gaan.

Deze beursgang wakkert mogelijk ook andere partijen aan. Niet voor niets willen partijen als Kraken en Galaxy Digital ook de Amerikaanse beurs op. Met de initiële kopers van het aandeel COIN gaat het overigens iets minder. De aandelenkoers van Coinbase is bezig met een val naar beneden.

Galaxy Digital koopt BitGo voor $1,2 miljard aan aandelen en cash

Miljardeninvesteringen in bedrijven uit deze industrie gaan we steeds vaker zien. Zo lang de interesse groeit en de prijs van bitcoin niet helemaal in elkaar blijft het een mooie tijd voor bitcoin startups om geld op te halen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)