Bitcoin fonds Galaxy Digital groeit door en kondigt twee overnames aan

Bitcoin fonds Galaxy Digital publiceerde deze week de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van 2020. Een stuk betere cijfers dan de cijfers van dezelfde periode in 2019. Daarnaast kondigde het bedrijf twee overnames aan.

Het derde kwartaal van 2020 was goed voor bitcoin en dat merkte ook Galaxy Digital in hun boekhouding. De handelstak van het bedrijf kon met een volume van $1.4 miljard een nieuw record noteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin fonds Galaxy Digital

Oktober en november hebben Galaxy Digital geen windeieren gelegd. Het marktaandeel van het bitcoin-bedrijf uit New York blijft samen met het brede aanbod van producten stevig toenemen.

Het afgelopen kwartaal mocht het bedrijf een winst van $44 miljoen noteren, ten opzichte van een verlies van $68 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2019.

Het bedrijf biedt een breed pallet aan diensten aan binnen de sector. Het faciliteert handel, beheert assets van investeerders en heeft een adviestak. Vrijdag kondigde het bedrijf twee overnames aan om die diensten verder uit te breiden.

Hetgeen maar aantoont dat het goed gaat binnen de bitcoinsector.

Acquisities nodig voor uitbreiding

Galaxy Digital groeit stevig door en volgens CEO Mike Novogratz zijn de aangekondigde overnames nodig om de groei te faciliteren.

Het bedrijf heeft moeite om in het tempo waarin ze groeien de juiste mensen te vinden om aan het team toe te voegen. De overnames zien ze als een alternatief voor het vinden van nieuw personeel.

Novogratz noemde de acquisities dan ook gekscherend acquihires, om te benadrukken dat het een manier is om de juiste mensen te vinden om het team uit te breiden.

Op het personeelsvlak kondigde het bedrijf verder aan dat Ian Taylor, het voormalig hoofd van de M&A-afdeling, is vervangen. Michael Ashe, een voormalig bankier van Oppenheimer, is het bedrijf sinds oktober komen versterken. De voormalig bankier van Oppenheimer neemt de leiding over de investment banking-tak van het ambitieuze bedrijf.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....