Galoy bedenkt iets nieuws: Stablesats in bitcoin wallet

Bitcoinbedrijf Galoy heeft een nieuwe feature in zijn wallet gelanceerd. Het betreft zogenoemde stablesats. Het gebruikt derivatencontracten om de ontvangen bitcoin toch een stabiele prijs te geven.

Stabiele balans

Galoy is de maker van de open-source kant achter de Bitcoin Beach Wallet die veel gebruikt wordt in El Salvador. Men kon hier al enkele jaren bitcoin in ontvangen en aanhouden, via onder andere het lightning netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de lokale bevolking was het echter noodzakelijk om ook dollarbalansen te kunnen aanhouden. In de armere regio's heeft de volatiliteit veel meer impact dan voor de gemiddelde bitcoiner.

De dollarbalansen bestonden al in Chivo en Strike, twee andere wallets die in het Centraal-Amerikaanse land populair zijn. Maar nu dus ook in de Bitcoin Beach Wallet

Nicolas Burtey vertelt:

“Bitcoin heeft digitale transacties naar communies zonder bankrekening gebracht in Latijns-Amerika, Afrika en daarbuiten. De volatiliteit ervan maakt het echter moeilijk om financiële verplichtingen te beheren."

"Met stablesats in wallets kunnen gebruikers geld verzenden van, ontvangen naar en vasthouden in een dollaraccount, naast hun standaard BTC-account. De dollarwaarde van hun BTC-account fluctueert, maar die van hun USD-account blijft stabiel."

Synthetische dollars

In plaats van een stablecoin of koppeling met een bank, heeft Galoy iets nieuws gemaakt. Stablesats gebruiken derivatencontracten waarmee ze een ​​door bitcoin gedekte synthetische dollar maken.

Als iemand bitcoin ontvangt, maar deze als dollarbalans wil aanhouden, wordt er met de helft van het bedrag een shortpositie geopend op de beurs OKx. In onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe dit werkt.

Simpel gezegd: bij een prijsstijging neemt de waarde van de bitcoinkant van de synthetische dollars toe, terwijl de waarde van de derivatenkant daalt (omdat het een shortpositie betreft). Dit heft elkaar op, waardoor er een stabiele waarde ontstaat die puur is gebaseerd op sats.

Galoy maakt ook bekend dat ze ook $4 miljoen aan financiering hebben opgehaald om de wallet verder te ontwikkeling. Ze zijn ook het bedrijf achter de apps van Bitcoin Jungle in Costa Rica en Bitcoin Lake in Guatemala.

De broncode van Stablesats staat op GitHub en op een speciale website. Het heeft overigens wel enkele risico's, omdat het gebruik maakt van een beurs als derde partij. De wallet gebruikt echter sowieso een community-custody model, waardoor het al andere trade-off

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws