Gearresteerde politiek activist krijgt $60.000 aan Bitcoin donaties voor juridische zaak

Een aanhanger van voormalig president Donald Trump is op 27 januari 2021 in Florida gearresteerd wegens het ‘verspreiden van fake news’. Nu blijkt dat de man $60.000 aan donaties in Bitcoin heeft ontvangen.

Bitcoin donatie

Het gaat om Douglass Mackey, die in verschillende media wordt afgeschilderd als een rechtse activist. Hij wordt beschuldigd van het publiceren van haatberichten en samenzweringen om kiezers te bedreigen of intimideren rondom de presidentsverkiezingen van 2016.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het Southern Poverty Law Center (SPLC) ontving de Amerikaan onlangs $60.000 in Bitcoin door een anonieme donatie. Ze schrijven dat er een “legal defence fund” is gemaakt door de vrienden en supporters van de man. Hij zou het geld kunnen gebruiken om de juridische kosten te dekken.

De SPLC geeft ook te kennen dat “twee dagen na de eerste posts op sociale media op 11 maart 2021, een anonieme donor 1,026178 Bitcoin naar Mackey stuurde, dat toen ongeveer $58.600 waard was.”

“Donateurs hebben sinds 11 maart in totaal ongeveer $63.450 naar het adres gestuurd dat op het ‘legal fund’ van Mackey vermeld staat .”

Rechts-activisme

De SPLC voegt eraan toe dat ze banden zien tussen de extreemrechtse uitlatingen en de donaties die zijn binnengekomen. Een van de adressen van de donateurs zou gelinkt kunnen worden aan de National Alliance, een blanke supremacist en neonazistische politieke groepering die in 1974 werd opgericht.

Bitcoin staat ook wel bekend als ‘het geld van de vijand’. Het geeft ieder individu het recht om zijn of haar geld te versturen naar wie hij of zij wil. Oppressie en censuur is daarbij onmogelijk en dát maakt Bitcoin als ‘geld voor iedereen’. Links en rechts. Politiek en apolitiek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!