Gebruikers Airbnb willen graag dat bedrijf Bitcoin integreert

Brian Chesky, de CEO van Airbnb, deelde gisteren een aantal mogelijke plannen voor 2022. Althans, hij vroeg aan zijn volgers op Twitter welke verbeteringen zij graag aan het platform zien.

Bitcoin en Airbnb

De Amerikaan vroeg aan zijn 400.000 volgers wat het platform het komende jaar moet integreren of implementeren. Naar eigen zeggen hebben zo'n 4.000 mensen gereageerd. Het gros van hen wil graag met cryptovaluta kunnen betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duidelijkere prijzen, een loyalty-programma en een betere klantenservice behoren tot enkele andere verbeterpunten. Chesky stelt dat ze al aan de meeste dingen werken. Zou dat ook gelden voor de implementatie van cryptovaluta?

De CEO voegt er aan toe dat hij een aantal symbolische ideeën voorbij heeft zien komen. Betekent dit dat Airbnb verder wil gaan kijken dan Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay en PayPal als betaalmethoden?

Bitcoin is een goede match voor dit soort internationale platforms. Het werkt mondiaal, voor iedereen en heeft 24/7 een liquide markt.

Miljarden dollars aan betalingen

Chesky merkt op dat het bedrijf sinds 2013 meer dan $336 miljard aan transacties heeft verwerkt. De ondernemer kijkt nog wel vooral naar 'tokens', in plaats van puur bitcoin.

Bitcoin is bedoeld en bedacht als valuta en betaalmiddel. Veel andere cryptovaluta zijn dat niet: ze zijn nauwelijks schaalbaar en/of in het leven geroepen vanwege een utility (als gas in een netwerk). Bitcoin is puur geld, en met het Lightning Netwerk uitermate geschikt voor snelle, goedkope en efficiënte internationale betalingen.

In september vertelde Chesky aan Fox Business dat het bedrijf veel vragen had ontvangen over cryptobetalingen:

"We krijgen veel verzoeken. Ik krijg het al jaren, ik heb er vandaag niets over te melden."

Hij merkte ook op dat Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, vroeger voor Airbnb heeft gewerkt. Dat Airbnb lijkt zich moet gaan verdiepen in cryptovaluta lijkt onvermijdelijk, omdat ook bedrijven als Travala nu Lightning hebben geïntegreerd voor soortgelijke diensten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws