Vliegvakantie boeken? Bij Travala kun je nu met Bitcoin via Lightning afrekenen

Vliegvakantie boeken? Bij Travala kun je nu met Bitcoin via Lightning afrekenen

Reisbureau Travala accepteert nu bitcoin betalingen voor vluchten, hotels en activiteiten. Dat deden ze eigenlijk al wel een poosje, maar nu gaan ze een stap verder. Naast on-chain betalingen kun je nu ook via het Lightning Netwerk afrekenen.

Bitcoin als betaalmiddel

In het persbericht van gisteren is de lezen dat ze betaalverwerker OpenNode hebben geïntegreerd. Juan Otero, CEO van Travala, vertelt dat het "belangrijke en broodnodige stap". Betalingen via Lightning zijn immers sneller en goedkoper dan on-chain betalingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Bij Travala.com onderzoeken we voortdurend manieren om de kloof tussen blockchain en reizen verder te overbruggen, dus werken met OpenNode samen om bitcoin betalingen via het Lightning Network mogelijk te maken. Het is een logische stap om te blijven innoveren in de toekomst van reizen."

Lightning is een schaalbaarheidsoplossing die is gebouwd bovenop Bitcoin. Betalingen komen niet in de blockchain terecht, maar 'stromen' door betaalkanalen. Zo heb je niet te maken met de mempool, blocktijden en blockgroottes.

Adoptie gaat door

Ryan Flowers van OpenNode vertelt dat het laat zien dat de hele reisindustrie kan profiteren als ze bitcoin accepteren als betaalmiddel:

"Ze hebben te maken met koerswisselingen tussen traditionele valuta, waardoor terugboekingsfraude, lange afwikkelingstijden en hoge verwerkingskosten aan de orde van de dag zijn. Met bitcoin via Lightning kunnen we al deze problemen oplossen."

De betaalprovider schudt de laatste maanden regelmatig grote samenwerkingen uit de mouw. In El Salvador doen ze het goed (met onder andere de implementatie in McDonalds en Buffalo Wings), maar ook daarbuiten komen er steeds meer nieuwe plekken bij die bitcoin accepteren via de software van OpenNode.

Onder andere bij Substack, het Human Trafficking Institute (HTI), La Hausse en BigCommerce gebruiken ze deze betaaldienst.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties