Gebruikers van Bitkey hardware wallet kunnen direct bitcoin kopen vanaf Coinbase of Cash App

Bitkey, de self-custody bitcoin wallet van Block, gaat samenwerken met Coinbase en Cash App. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Nieuwe hardware wallet

Het bedrijf van Jack Dorsey werkt al enkele maanden aan een eigen hardware wallet. In tegenstelling tot veel andere wallets gebruikt het géén scherm, maar is het gekoppeld aan smartphones. Ook heeft het een NFC-chip en kun je alleen inloggen met je vingerafdrukscan.

Nu komt er een integratie met Coinbase Pay waarmee je bitcoin kunt kopen of verkopen op Coinbase met een direct linkje met de wallet.

Vanuit de mobiele app die bij de Bitkey wallet hoort, kun je bitcoin kopen en direct in eigenbeheer nemen. Dit kan natuurlijk nu ook al (met een normale bitcoinopnames), maar met deze samenwerking is deze flow gestroomlijnd.

Onderstaand screenshot laat zien hoe het werkt: vanuit de Bitkey-app zie je nu de twee partners staan. Je hoeft dus helemaal niet in te loggen in je account bij de externe platforms.

Bitkey hardware wallet van Block integreert Coinbase en Cash App

De hardware wallet is momenteel nog in bèta en dus nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Vanaf vandaag kun je je wel aanmelden om in aanmerking te komen voor de eerste exemplaren. Eind juli zullen de gelukkigen een bericht krijgen dat ze hun wallet kunnen bestellen.

Lindsey Grossman, Business Lead voor Bitkey, vertelt:

“Bij Bitkey bouwen we een bitcoin wallet voor self-custody die is ontworpen om de volgende 100 miljoen mensen in staat te stellen hun bitcoin echt te bezitten en te beheren – veilig en gemakkelijk.”

“Partners spelen een sleutelrol bij het brengen van self-custody naar een grotere groep mensen over de hele wereld, en we zijn ongelooflijk trots dat we hebben samengewerkt met toonaangevende bedrijven zoals Coinbase om zelfbewaring zowel veilig als gebruiksvriendelijk te maken.”

Jack Dorsey tweet hierover het volgende: “Koop bitcoin van een beurs en verplaats het naar een hardware key die jij beheert.”