Hardware wallet van Jack Dorsey zet stappen vooruit

Hardware wallet van Jack Dorsey zet stappen vooruit

Er komt binnenkort een nieuwe hardware wallet op de markt. Block deelt de voortgang van de ontwikkeling van een nieuw stuk hardware. De naam is nog niet bekend. Het team geeft aan dat ze nu helemaal weten hoe het apparaat er van binnen en buiten uit moet zien.

Block is het voormalige Square. Het Amerikaanse techbedrijf richt zich op tal van diensten. Onder leiding van Jack Dorsey is het bedrijf druk in de weer met projecten rondom bitcoin. Een daarvan is deze open-source hardware wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkelijk weetje: er komt een vingerafdruksensor in de hardware wallet. Je zult geen standaard wachtwoord of seed-phrase nodig hebben. Wel is er nog een pincode mogelijk.

Dorsey: "Wij zijn van mening dat pincodes, wachtwoorden en seed-phrases verwarrend en vaak niet veilig zijn. De manier waarop normale mensen dit opzetten moet zonder al te veel wrijving zijn. Dit verergert wanneer de behoefte aan die wachtwoorden zeldzamer is."

Daarnaast moet je denken aan een USB-c aansluiting, oplaadbare batterij en meer van dit soort specificaties.

Voor de fanatiekelingen is hier de hele blogpost te vinden.

Hardware wallet

Het idee is simpel: geen (of open) patenten, open-source code. Tegelijkertijd is dit natuurlijk wel gewoon een verdienmodel. Apparaten als in onderstaande afbeelding zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Tegelijkertijd is het volledig open gooien van je productieproces en alles daar omheen wel een interessante trend.

Partijen die wél de interesse en capaciteiten hebben om hiermee aan de slag te gaan kunnen los. Allicht zijn er versies mogelijk zonder vingerafdruksensor, bijvoorbeeld.

Met deze hardware wallet willen Dorsey en consorten de strijd aan gaan met gevestigde namen als Trezor, Ledger en Coldcard.

Afbeelding via wallet.build
Afbeelding via wallet.build

Plannen rondom bitcoin

Block is gericht op verschillende betaaldiensten. De belangrijkste bitcoindienst is de Cash App. Daarnaast heeft het Block verschillende aparte divisies. Een daarvan bouwt aan een open handelsprotocol genaamd TBD.

TBD is een team dat door Block wordt gesponsord. Onder andere Daniel Buchner, die eerst bij Microsoft aan decentrale identiteiten werkte, zit bij het team. En ze zijn met heel interessante dingen bezig: een 'decentral exchange' genaamd tbDEX bijvoorbeeld.

Maar er moeten ook verbindingen komen met betaalproviders. Een daarvan is Circle.

Circle en TBD willen gezamenlijk een aantal nieuwe diensten opzetten. Denk aan makkelijke betalingen over de grens (wat overigens ook al gewoon kan met bitcoin, natuurlijk).

Lees meer over:
Bitcoin Jack Dorsey

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan