Gehackte bitcoin beurs krijgt lening van $120 miljoen

De gehackte bitcoin exchange Liquid heeft bij FTX Trading een lening losgeweekt van 120 miljoen dollar.

Vorige week was de exchange slachtoffer van een hack, waarbij naar verluidt bijna 100 miljoen dollar is buitgemaakt. Die crypto's zijn nog zoek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gehackte exchange krijgt hulp

De kapitaalinjectie moet de balans van Liquid er weer bovenop helpen na deze gebeurtenis en ook de service aan de getroffen klanten verbeteren.

Het woord schadevergoeding valt niet in het officiële persbericht, maar eerder is al beloofd dat klanten schadeloos worden gesteld.

CEO en oprichter Sam Bankman-Fried van FTX biedt de financiële hulp aan om het ecosysteem te verbeteren, zo stelt hij.

'Beide organisaties staan achter het idee dat regulering en het bieden van goede klantenservice belangrijke bouwstenen zijn voor de toekomst van deze branche'.

FTX is één van de grootste derivatenbeurzen van de markt. Binance heeft een minderheidsaandeel in FTX.

Hack

Terug naar Liquid. Deze exchange uit Japan was dus vorige week slachtoffer van een grootschalige hack. Daarbij is 74 miljoen dollar aan cryptocurrency's uit de hot wallets ontvreemd. Uit onderzoek van Elliptic blijkt dat de schade groter was: circa 97 miljoen dollar.

Liquid stelde direct na het incident dat klanten konden rekenen op een schadevergoeding. Hun balans zou worden hersteld, net zoals de handelsdiensten op het platform.

Regulering

Liquid is opgericht in 2014 en is gereguleerd onder de Japanse Payment Services Act via moederbedrijf Quoine Corporation.

Een zustermaatschappij in Singapore, Quoine Pte, heeft ook een aanvraag ingediend bij de Monetary Authority of Singapore voor een handelsvergunning.

Centrale beurzen zijn regelmatig slachtoffer van een hack. Het is verstandig om géén grote bedragen op centrale handelsplatformen te laten beheren, ook omdat doorgaans verzekeringen nog ontbreken in deze branche.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...