Grote crypto exchange gehackt en $74 miljoen buitgemaakt

De Japanse crypto exchange Liquid is slachtoffer van een grootschalige hack. De hackers wisten 74 miljoen dollar aan cryptocurrency’s buit te maken.

Cryptobeurs gehackt

Naar eigen zeggen zijn diverse hot wallets van de exchange gehackt. Het opnemen en storten van cryptocurrency's is per direct stopgezet.

De overgebleven activa in handen van de exchange is naar de cold storage verplaatst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een tweede tweet geeft Liquid meer informatie om welke munten het gaat en de hoeveelheid. De hacker (s) gebruikt/gebruiken de volgende adressen.

Het bitcoin adres is hier te vinden waarop ruim 107 bitcoin staat, omgerekend 4,76 miljoen dollar.

Samen met de gestolen ether, tron en ripple heeft de buit een actuele marktwaarde van ~74 miljoen dollar.

Top 100 beurs

Het is volstrekt of Liquid verzekerd is tegen dit soort misdrijven en of de klanten nog iets terugzien van hun crypto bezit.

Liquid heeft een licentie in Japan en valt onder toezicht van de Japanse beurswaakhond. De afgelopen 24 uur had de exchange 126 miljoen dollar aan spotvolume, volgens de gegevens van Coingecko. Daarmee zijn ze wereldwijd nummer 92 uitgaande van dit 24-uursvolume.

Ruim 52% op het handelspaar BTC/JPY en ruim 31% op het paar XRP/JPY. Laatstgenoemde is een populaire munt in Japan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackmisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...