Geldschieter BlockFi registreert Bitcoin fonds bij de SEC

869 totale weergaven

BlockFi gaat het opnemen tegen Grayscale in de race naar het institutionele geld. Blockfi, een crypto platform waarbij je Bitcoin en andere crypto’s kunt lenen en uitlenen heeft deze week bij de Securities and Exchange Commission (SEC) laten weten een fonds op te willen zetten. Zo’n fonds houdt in dat institutionele beleggers dmv. aandelen in het Bitcoin fonds kunnen profiteren van de koersbewegingen van BTC.

De strijd met Grayscale

Het grootste en meest bekendste Bitcoin fonds van het moment is Grayscale die zo’n 16,3 miljard dollar aan Bitcoin bezit. Blockfi wil hiermee de concurrentie aan gaan al moet er wel nog geld worden opgehaald van investeerders, laat de SEC weten. Het is dus nog even afwachten of dit lukt en of de SEC groen licht geeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De reden waarom Bitcoin fondsen zoals deze populair zijn is wegens het (nog) ontbreken van een Bitcoin Exchange- Traded Fund (ETF). Kort gezegd is dit een indexfonds die het aankopen van Bitcoin voor instituties en beleggingsfondsen makkelijk maakt.

Zo’n ETF belooft hetzelfde rendement te geven als de index, in dit geval Bitcoin maar dat kan ook bijvoorbeeld een positie in de 50 grootste bedrijven in Europa zijn (Euro STOXX 50). Jammer genoeg heeft de SEC al meerdere malen een Bitcoin ETF afgewezen omdat de markt volgens hen makkelijk te manipuleren is. Verwachtingen zijn dat zodra de markt groot genoeg is, deze langverwachte ETF goedgekeurd zal worden. En hierbij de deuren voor het grote geld zal openen.

Het ontbreken van een Bitcoin ETF maakt het voor grote beleggers en instituties moeilijk om mee te doen in de markt, dit soort instanties zijn vaak niet in staat om zelf BTC te kopen en te beheren.. Hier komen de Bitcoin fondsen als Grayscale en in de toekomst dus BlockFi om de hoek kijken. Het Bitcoinfonds koopt met het ingelegde geld echte BTC op. Deze aandelen worden vaak met een hoge premie verhandeld, een ETF zou de kosten kunnen drukken en daarmee goedkoper zijn dan dit soort fondsen.

Lees meer over:
Bitcoin ETFBlockFiGrayscale