Grayscale koopt in 2021 meer Bitcoin dan dat er wordt gemijnd

Het Amerikaanse Grayscale blijft maar bitcoin kopen. In het nieuwe jaar heeft de bitcoin-gigant al meer dan 40.000 bitcoin aan de balans toegevoegd. In totaal heeft Grayscale nu bijna 650.000 bitcoin op de balans en daarmee 3% van alle 21 miljoen bitcoin in handen.

Op 13 januari begon de koopdrift van het bedrijf weer los te komen en sindsdien kocht het 40 duizend bitcoin in 16 dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miners kunnen de koopdrift van bitcoin niet bijhouden

Rafael Schultze-Kraft van het blockchain analysebedrijf Glassnode merkte scherp op dat er slechts 26.000 bitcoin zijn gemijnd in de periode dat Grayscale 40.000 bitcoin kocht.

Het tempo waarop Grayscale momenteel bitcoin koopt ligt 54% hoger dan het tempo waarop nieuwe bitcoin in omloop komen. Meer bijzonder is dat Grayscale de ruim 40.000 bitcoin deze maand in een periode van slechts 16 dagen kocht.

Met andere woorden, miners kunnen de koopdrift van Grayscale al niet bijhouden, laat staan alle andere bedrijven en individuen die zich op dit moment inkopen. Als het op dit tempo doorgaat met het kopen van bitcoin dan heeft Grayscale aan het einde van het jaar met ruim 900.000 bitcoin ongeveer 5% van de volledige bitcoin supply in handen.

Aankoopbeleid Grayscale komt prijs ten goede

De afgelopen maanden is de bitcoin koers stevig de lucht ingegaan en dat lijkt redelijk synchroon te lopen met het agressieve aankoopbeleid van Grayscale. Kort na de jaarwisseling was het even stil rondom het bedrijf, maar op 13 januari begon het weer stevig bitcoin in te kopen.

Nu Elon Musk na het GameStop schandaal publiekelijk zijn steun heeft betuigd aan bitcoin door #bitcoin in zijn Twitter-bio te zetten, lijkt wat de koers betreft de weg omhoog opnieuw ingezet voor bitcoin.

In het verlengde daarvan zal ook de interesse van grote investeerders verder toenemen en dat betekent dat Grayscale weer aan het werk moeten om bitcoin op te kopen. De massa begint langzaam te begrijpen dat bitcoin de enige asset is die niet binnen de controle van de gevestigde orde op Wall Street valt en dan kan het ineens snel gaan.

Het lijkt erop dat 2021 een heel bijzonder jaar voor bitcoin gaat worden en wij kunnen niet wachten om te zien hoe zich dit gaat ontwikkelen. Behalve dat is het natuurlijk ook genieten om op de eerste rij te zitten terwijl een revolutionaire nieuwe vorm van geld zich ontwikkelt en manifesteert op het wereldtoneel.

Lees meer over:
Grayscale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....