Gemini krijgt rechtszaak aan de broek wegens renteproducten

Gemini krijgt rechtszaak aan de broek wegens renteproducten

Gemini en oprichter Cameron en Tyler Winklevoss worden aangeklaagd door Amerikaanse investeerders.

De kwestie gaat om het zogenaamde 'Earn programma' van de Amerikaanse cryptobeurs. Klanten beschuldigen het bedrijf van fraude. Met Gemini Trust Earn konden investeerders tot wel 8 procent rente krijgen. Dat was althans de belofte. De dienst komt momenteel $900 miljoen (!) tekort.

Het bedrijf ging in zee met Genesis Global om deze hoge rentes te verwezenlijken. Laatstgenoemde is net als vele andere partijen echter in de problemen gekomen door de recente marktontwikkelingen. Een combinatie van dalende koersen, een slecht sentiment en twijfelachtige businessmodellen waren te veel voor Genesis Global.

Als gevolg van deze problemen moest ook Gemini hun dienst opschorten. Klanten van het bedrijf die gebruikmaken van Earn kunnen geen geld opnemen.,

In de aanklacht zijn volgens Bloomberg een aantal opvallende quotes te vinden. Het beklag gaat onder andere over het feit dat er dus geen overnames meer mogelijk zijn. In de praktijk staat iedereen die mee deed aan dit programma nu op nul. Tot er meer duidelijkheid is over of en hoe de $900 miljoen terugkomt.

DCG geeft aan op termijn aan hun schulden te willen voldoen. Daarmee zou niet alleen Gemini geholpen zijn. Ook het Nederlandse Bitvavo is een soortgelijke situatie belandt. Bitvavo heeft nog voor honderden miljoenen euro's tegoed van DCG en haar dochterbedrijven.

Lees meer over:
Gemini

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan