Gemini krijgt rechtszaak aan de broek wegens renteproducten

Gemini en oprichter Cameron en Tyler Winklevoss worden aangeklaagd door Amerikaanse investeerders.

De kwestie gaat om het zogenaamde ‘Earn programma’ van de Amerikaanse cryptobeurs. Klanten beschuldigen het bedrijf van fraude. Met Gemini Trust Earn konden investeerders tot wel 8 procent rente krijgen. Dat was althans de belofte. De dienst komt momenteel $900 miljoen (!) tekort.

Het bedrijf ging in zee met Genesis Global om deze hoge rentes te verwezenlijken. Laatstgenoemde is net als vele andere partijen echter in de problemen gekomen door de recente marktontwikkelingen. Een combinatie van dalende koersen, een slecht sentiment en twijfelachtige businessmodellen waren te veel voor Genesis Global.

Als gevolg van deze problemen moest ook Gemini hun dienst opschorten. Klanten van het bedrijf die gebruikmaken van Earn kunnen geen geld opnemen.,

In de aanklacht zijn volgens Bloomberg een aantal opvallende quotes te vinden. Het beklag gaat onder andere over het feit dat er dus geen overnames meer mogelijk zijn. In de praktijk staat iedereen die mee deed aan dit programma nu op nul. Tot er meer duidelijkheid is over of en hoe de $900 miljoen terugkomt.

DCG geeft aan op termijn aan hun schulden te willen voldoen. Daarmee zou niet alleen Gemini geholpen zijn. Ook het Nederlandse Bitvavo is een soortgelijke situatie belandt. Bitvavo heeft nog voor honderden miljoenen euro’s tegoed van DCG en haar dochterbedrijven.

Lees meer over:
Gemini

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!