Gemini ontslaat 10% van personeel door "cryptowinter"

Gemini ontslaat 10% van personeel door "cryptowinter"

Steeds meer cryptobedrijven moeten aan de rem trekken. Nadat Bitso, Robinhood en Coinbase voorzichter omgaan met het aannemen van nieuw personeel, moet ook Gemini een ontslagronde doorstaan.

Moeilijke tijden

De cryptobroers Winklevoss, oprichters van de beurs, maken bekend dat Gemini Trust Co. 10% van het personeel ontslaat. Dit doen de twee in een poging om de "cryptowinter" te overleven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee miljardairs bevestigen dat ze geloven dat de "crypto-revolutie" goed op weg is, maar ook dat de huidige marktomstandigheden hen heeft gedwongen om de omvang van hun personeelsbestand te evalueren.

"We hebben teamleiders gevraagd ervoor te zorgen dat ze zich alleen richten op producten die cruciaal zijn voor onze missie. Ook hebben we ze gevraagd om te beoordelen of hun teams de juiste grootte hebben voor de huidige, turbulente marktomstandigheden die waarschijnlijk nog enige tijd zullen aanhouden."

Ontslagronde

De conclusie die hier uit kwam, is een harde: een ontslagronde:

"Na lang nadenken en overwegen, hebben we de moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen om afscheid te nemen van ongeveer 10% van ons personeelsbestand."

De broers schrijven dat alle fysieke kantoren van het bedrijf zijn gesloten. Al de ontslagen werknemers zullen een gesprek krijgen met hun managers om vertrekregelingen te bespreken.

Zogezegd is Gemini niet het eerste bedrijf dat deze stap zet. Bitso heeft 80 werknemers laten gaan en Robinhood ontsloeg 9% van het personeelsbestand. Coinbase is tijdelijk gestopt met het aannemen van nieuw personeel.

De meeste cryptobedrijven verdienen bakken geld aan speculanten die voor handelsvolume zorgen. Nu de koers van bitcoin is gehalveerd (en die van altcoins nog verder is gedaald), stagneren ook de inkomsten voor cryptobeurzen. Altcoins (en ook bitcoin) zijn minder in trek bij de particuliere belegger.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties