Genesis deelt plannen om schuldeisers terug te betalen

Genesis deelt plannen om schuldeisers terug te betalen

Genesis en Digital Currency Group (DCG) delen de plannen om schuldeisers terug te betalen.

Eerder bereikte partijen als Bitvavo en Genesis een principe-akkoord over de terugbetaling van hondreden miljoenen. Aandelen van Genesis Global Trading gaan naar Genesis Global Holdco.

DCG hangt als moederbedrijf boven Genesis. En die bestaat dus uit twee onderdelen. Genesis Global Trading kwam in de problemen in de onrustige markt in 2022. Zij zorgde bij beurzen als Bitvavo en Gemini voor liquiditeit en de optie om renteproducten aan te bieden. Genesis Global Trading stopte echter met uitbetalen van klanten. Het gevolg is een grote schuldenlast.

DCG en consorten hopen het uiteindelijk op te lossen. De interim directeur van Genesis . Derar Islim geeft, uitleg: "Genesis is vandaag een stap dichter bij een oplossing gekomen die de waarde voor alle klanten en belanghebbenden maximaliseert. We hebben bij de rechtbank onze eerder aangekondigde principeovereenkomst met DCG en belangrijke groepen schuldeisers ingediend."

Het is nu afwachten hoe de precieze afwikkeling er uit komt te zien. Naast grote schuldeisers met honderden miljoenen zijn er ook een hoop kleine spelers in de markt die last hebben van de problemen bij Genesis.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika misdaad

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties