Genesis deelt plannen om schuldeisers terug te betalen

Genesis en Digital Currency Group (DCG) delen de plannen om schuldeisers terug te betalen.

Eerder bereikte partijen als Bitvavo en Genesis een principe-akkoord over de terugbetaling van hondreden miljoenen. Aandelen van Genesis Global Trading gaan naar Genesis Global Holdco.

DCG hangt als moederbedrijf boven Genesis. En die bestaat dus uit twee onderdelen. Genesis Global Trading kwam in de problemen in de onrustige markt in 2022. Zij zorgde bij beurzen als Bitvavo en Gemini voor liquiditeit en de optie om renteproducten aan te bieden. Genesis Global Trading stopte echter met uitbetalen van klanten. Het gevolg is een grote schuldenlast.

DCG en consorten hopen het uiteindelijk op te lossen. De interim directeur van Genesis . Derar Islim geeft, uitleg: “Genesis is vandaag een stap dichter bij een oplossing gekomen die de waarde voor alle klanten en belanghebbenden maximaliseert. We hebben bij de rechtbank onze eerder aangekondigde principeovereenkomst met DCG en belangrijke groepen schuldeisers ingediend.”

Het is nu afwachten hoe de precieze afwikkeling er uit komt te zien. Naast grote schuldeisers met honderden miljoenen zijn er ook een hoop kleine spelers in de markt die last hebben van de problemen bij Genesis.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...