Genesis Global Capital heeft $2,8 miljard aan leningen open staan

Genesis Global Capital heeft $2,8 miljard aan leningen open staan

Cryptogeldschieter Genesis Global heeft uitstaande leningen van $2,8 miljard op zijn balans staan.

Geldschieter in nood?

Ongeveer 30% van de leningen zijn afgesloten met betrokken bedrijven, zoals moederbedrijf Digital Currency Group (DCG). Ze verstrekken veel 'intercompany-leningen' en volgens CEO Barry Silbert is dit volstrekt normaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Genesis Global Capital heeft ook geld uitgeleend aan Genesis Trading. De broker is een belangrijke partij voor institutionele handel.

Bloomberg en The New York Times berichten dat er problemen zijn bij Genesis. Er zou zelfs al een adviseur zijn aangesteld voor de herstructurering van het bedrijf. Silbert lijkt minder gespannen.

In een aandeelhoudersbrief merkt hij op dat DCG een verplichting heeft van $575 miljoen aan Genesis. In de brief legt hij ook uit dat er een promesse is van $ 1,1 miljard, met vervaldatum in juni 2032. Dat is in wezen geld waar altijd op kan worden terug gevallen in geval dat nodig is.

Zo'n promissory note heeft wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Deze promesse was opgesteld toen Three Arrows Capital omviel en het moederbedrijf DCG in de bres sprong om eventuele gaten te vullen.

In de aandeelhoudersbrief staat dat er ook maar één schuld van $350 miljoen is die buiten het web van eigen bedrijven valt. Dit zou gaan om een verplichting aan "een kleine groep kredietverstrekkers onder leiding van Eldridge".

Naar verluidt is Genesis intussen wel op zoek naar vers kapitaal. Daarbij waarschuwen anonieme bronnen dat er mogelijk een faillissement aan komt als dit mislukt. De reddingsboei van $1 miljard doet mensen twijfelen over de grootte van de problemen bij het bedrijf.

Vol goede moed

Silbert sluit af met enkele krachtige termen:

"Laat me glashelder zijn: DCG zal een toonaangevende bouwer van de industrie blijven en we zijn toegewijd aan onze langetermijnmissie om de ontwikkeling van een beter financieel systeem te versnellen."

"We hebben eerdere crypto-winters doorstaan ​​en hoewel deze misschien ernstiger aanvoelt, zullen we er collectief sterker uitkomen."

Silbert's Digital Currency Group is het moederbedrijf van Genesis en heeft een belang in meer dan 200 andere bedrijven.

Genesis heeft maandag wel een officiële verklaring uitgegeven waarin staat: "We hebben geen plannen om op korte termijn faillissement aan te vragen." Maargoed, dat hadden Celsius en FTX ook niet - zelfs tot op enkele dagen voordat het kaartenhuis instortte.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan