Genesis Block verliest $50 miljoen door instorten FTX

Genesis Block verliest $50 miljoen door instorten FTX

De soap rondom FTX eist een nieuw slachtoffer. Handelsfirma Genesis Block HK verliest $50 miljoen.

Volgens The Block is het verlies groot genoeg om bepaalde diensten te schrappen. Het gaat om de over-the-counter deals die het bedrijf uit Hong Kong faciliteert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf 10 december moeten klanten aankloppen bij andere verkopers. Een over-the-counter trading desk faciliteert (vaak) grote transacties voor klanten die niet de beurs op willen.

Opnames zijn voorlopig nog wel open. Klanten wordt vriendelijk verzocht om niets meer te storten.

Genesis Block bestaat al sinds 2012. Klanten moesten met een bedrag van minstens $20.000 komen om geholpen te worden. Er waren onder andere banden met FTX Hong Kong. En dat is een van de 134 (!!) entiteiten die betrokken zijn bij het FTX-debacle.

Gegokt en verloren

Genesis Block hield blijkbaar te veel van hun vermogen bij FTX. Een over-the-counter desk heeft liquiditeit nodig, en dat werd deels gehaald bij FTX. Een combinatie van mismanagement, diefstal en een aanval van Binance. Niet alleen dochterbedrijven van FTX zijn dus slachtoffer.

Naast Genesis Block zijn er meer slachtoffers. Naast investeerders en particuliere klanten is er ook onrust bij gevestigde namen. Denk aan Genesis, Galaxy Digital en Crypto.com.

FTX speelde voor veel partijen in de industrie (indirect) een belangrijke rol. Die positie heeft oprichter Sam Bankman-Fried in rap tempo opgebouwd. De beurs begon in 2019 en groeide daarna snel. De val was zo mogelijk nog sneller. Vorige week leek alles nog koek en ei. Begin dit jaar werd er nog een investeringsronde gehouden tegen een waardering van $32 miljard.

Lees meer over:
Bitcoin Hong Kong FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties