Genesis Global Capital klaagt Digital Currency Group aan vanwege 18.000 bitcoin (BTC)

Genesis Global Capital klaagt Digital Currency Group (DCG) aan vanwege verschillende onbetaalde leningen die in mei verschuldigd zijn en die oplopen tot honderden miljoenen dollars.

18.000 bitcoin

Volgens advocaten van Genesis hebben DCG en Genesis in 2019 een zogenaamde “masterleningsovereenkomst” gesloten, zo blijkt uit een aanvraag bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank in het Southern District van New York. Volgens de documenten heeft Genesis in 2022 meer dan 18.000 bitcoin uitgeleend aan DCG en later dat jaar is deze schuld omgezet in een lening met een vaste looptijd met een vervaldatum op 11 mei.

“De DCGI-lening is op 11 mei 2023 vervallen en is niet terugbetaald,” zo blijkt uit de indiening bij de regionale rechtbank.

In een afzonderlijk rechtbankdocument dat ook op woensdag is ingediend, zeggen advocaten namens Genesis dat de cryptolener en DCG in november 2022 een “gewijzigde en herziene masterleningsovereenkomst” hebben gesloten.

Een woordvoerder van DCG zegt in een per e-mail verzonden verklaring: “Genesis heeft ingestemd met uitstel van de omzettingsactie zodat we kunnen doorgaan met de in principe bereikte deal met Genesis, de UCC en DCG. We zijn bezig met het documenteren van een uitstelovereenkomst en verwachten deze binnenkort bij de rechtbank in te dienen. Op dat moment zullen we de distributie van gelden in gang zetten en doorgaan op weg naar aanzienlijk herstel voor de schuldeisers van Genesis.”

Genesis en DCG in de schijnwerpers

Genesis Global Holdco kreeg vorig jaar een financiële klap na de ineenstorting van het cryptohedgefonds Three Arrows Capital en de beurs FTX. Het vroeg vervolgens in januari faillissementsbescherming aan en had miljarden schuld aan zijn crediteuren.

Sindsdien zijn DCG en Genesis Global verwikkeld in een juridische strijd met de beurs Gemini, die DCG en zijn CEO Barry Silbert in juli heeft aangeklaagd en hem beschuldigt van “de architect en het brein achter de fraude van DCG en Genesis tegen de schuldeisers.”

Gemini-medeoprichter Cameron Winklevoss gaf Silbert in juli een ultimatum om onmiddellijk $640 miljoen te betalen die hij zegt dat verschuldigd is aan de klanten van Gemini’s Earn, of anders een rechtszaak tegemoet te zien.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...