’78 centimiljonairs verdienden hun $100 miljoen aan bitcoin’

Een onderzoek van Henley & Partners laat zien dat er in de wereld 56,1 miljoen miljonairs zijn, waarvan 88.200 stuks hun fortuin hebben verdiend met cryptovaluta. Henley & Partners is een adviesbureau uit Londen dat geïnteresseerd is in trends omtrent investeringen.

Miljonairs 

Momenteel zijn alle cryptovaluta bij elkaar ongeveer $1.000 miljard waard. Volgens het bedrijf heeft het een nieuwe generatie crypto-miljonairs voortgebracht. Ze schatten dat van de huidige 88.200 crypto-miljonairs er 40.500 hun welvaart uitsluitend te danken hebben aan bitcoin.

Daarmee vertegenwoordigen ze 0,157% van alle tientallen miljoenen miljonairs uit de hele wereld.

182 individuen hebben de status van centimiljonair bereikt dankzij hun cryptobezit. Deze term slaat op iemand met een belegbaar vermogen van meer dan $100 miljoen. Opmerkelijk is dat 78 van deze centimiljonairs hun fortuin alleen aan BTC te danken hebben.

Bovendien zijn zes individuen miljardair dankzij bitcoin, terwijl ongeveer 22 miljardairs hun rijkdom hebben vergaard met ook altcoins.

De elitegroep bestaat onder andere uit Changpeng Zhao van Binance, Chris Larsen van Ripple, de Winklevoss-tweeling van Gemini, durfkapitalist Tim Draper en Michael Novogratz van Galaxy Digital.

Ook staat Brian Armstrong van Coinbase op de lijst, net als Dan Larimer van Block.one en Anthony Di Lorio van Ethereum. Tot slot vind je Barry Silbert, Brad Garlinghouse, Roger Ver, Jihan Wu en durfkapitalist Matthew Roszak op de lijst.

Volgens adviesbureau zijn er meer dan 78 mensen die $100 miljoen verdienden aan bitcoin

Daarbij benadrukt Juerg Steffen van Henley & Partners wel dat er het aantal rijke cryptobezitters hard stijgt. Hij stelt dat investeerders op zijn zijn om hun activa te beschermen:

“We hebben de afgelopen zes maanden een aanzienlijke piek gezien in het aantal vragen van crypto-miljonairs, die allemaal op zoek zijn naar een levensvatbaar ‘Plan B’ om zichzelf te beschermen tegen eventuele toekomstige verboden op de handel in of het gebruik van cryptocurrency’s in hun land.”

Toch staat bitcoin nog altijd 62% onder zijn piekwaarde van $69.000. In dollars of euro’s gemeten zijn er dus twee jaar geleden nog wel meer crypto-miljonairs geweest die een deel van hun vermogen hebben zien verdampen.

Ironisch is dat het adviesbureau Satoshi Nakamoto niet meeneemt in het overzicht. Is hij/zij niet de rijkste van allemaal?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...