‘Ghana volgt voorbeeld Nigeria en Kenia met bitcoin adoptie’

432 totale weergaven

Ghana is volgens Chainalysis het volgende Afrikaanse land waar bitcoin langzaam maar zeker op stoom komt. Volgens Ray Youssef, CEO van Paxful, is Ghana een van de landen waar hij veel van verwacht op het gebied van bitcoin adoptie.

De koers van bitcoin werkt niet mee, maar dat betekent niet dat het ineens nutteloos is. Bij dit soort rapporten en onderzoeken gaat het trouwens vaak over 'crypto' als containerbegrip. In veel landen zien we bijvoorbeeld meer gebruik van stablecoins (zoals Tether) in plaats van direct gebruik van BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Youssef ziet een aantal hoopvolle trends: de bevolking van Ghana is relatief jong. Een derde van de bevolking is jonger dan 15 jaar. Het ligt voor de hand dat een jongere generatie makkelijker in contact komt met bitcoin.

Paxful ziet als handelspaltform ook groei. In de laatste twee jaar is het handelsvolume met 400% gestegen in Ghana. Paxful is een peer-to-peer platform waar mensen onderling bitcoin kunnen kopen en verkopen.

Chainalysis

De analisten van Chainalysis komen tot dezelfde conclusie als Youssef. Afrika ten zuiden van de Sahara heeft volgens Chainalysis het laagste on-chain transactie volume van alle gebieden die zij onderzoeken. Er werd een totaal van $100 miljoen aan waarde in cryptocurrency (dus niet alleen BTC) gemeten tussen juli 2021 en juni 2022.

Dat is slechts 2% van alle activiteit in de wereld. Wel betekent dit bedrag een groei van zo'n 16% vergeleken met het jaar ervoor.

Maar, zoals gezegd, ziet Chainalysis ook groei in Afrika. Met name de lokale markten zijn verder ontwikkeld dan in veel andere regio's. De analisten stellen zelfs dat er op sommige plekken al spraken is van integratie met het dagelijks leven. Met name Nigeria en Kenia springen er volgens Chainalysis uit.

Deze regio zorgt voor een unieke situatie. De peer-to-peer handel voert hier de boventoon. 95% van alle transacties komt van kleine retailers.

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd