Gigabank State Street en cryptobedrijf stoppen samenwerking

Bank State Street heeft haar contacten met met Copper heeft beëindigd. Laatstgenoemde is een bedrijf dat zich richt op de custody van cryptovaluta. Voor State Street komt er nu een einde aan indirecte cryptodiensten.

Einde samenwerking

De woordvoerder van de bank schrijft:

"State Street en Copper hebben gezamenlijk besloten hun licentieovereenkomst te beëindigen. Beide bedrijven zullen voortbouwen op hun digitale strategieën binnen hun eigen productontwikkeling."

State Street zal blijven werken aan "een veelzijdige oplossing voor zowel getokeniseerde effecten als native tokens." De bank voegt eraan toe dat dat de "regelgeving voor digitale activa is blijven evolueren, evenals de vereisten voor het onderhoud van deze activaklasse."

Copper is een niet heel bekende naam in de particuliere markt. Heel gek is dat ook niet, gezien het bedrijf zich richt op de institutionele industrie. Zet zetten zichzelf in de markt met termen als "Institutional Custody, Prime Services en Collateral Management for Digital Asset". Ze pogen de institutionele standaard neer te zetten voor digitale activa.

Focus op kernactiviteiten

De cryptomarkt heeft te maken gehad met een zwaar jaar waarin de koersen ruim 60% zijn gedaald en waarin bankpartners zich terugtrokken of omvielen en cryptobedrijven grote ontslagrondes moesten doorvoeren.

Als aanvulling op deze trend kondigde Copper donderdag enigszins uit het niets aan dat het zijn infrastructuur gaat sluiten waarmee banken en hedgefondsen op digitale activa konden inpluggen.

Het zal zich in plaats daarvan gaan concentreren op zijn zogenoemde Clear Loop-custody in combinatie met het afwikkelen van betalingen (ook wel bekend als settlements).

De samenwerking die Copper met State Street werd gezien als een gigantische stap voor het in Londen gevestigde cryptobedrijf. De voorzitter van Copper is Philip Hammond, de voormalige Britse minister van Financiën. State Street is daarnaast een van de grootste custodybanken van de tradtionele financiële wereld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws