Cryptobank Anchorage moet 20% personeel wegsnijden

Cryptobank Anchorage moet 20% personeel wegsnijden

Cryptobank Anchorage Digital moet ingrijpen in zijn organisatie. Ze zijn van plan om 20% van het personeel te schrappen. De reden is onzekerheid op het gebied van regulering in Amerika.

Anchorage is de enige cryptobank in de VS die een federale vergunning heeft, maar de neobank heeft te maken met macro-economische uitdagingen en schommelingen op de cryptomarkt. Het gaat om 75 werknemers die worden ontslagen, waarmee ze een strategische keuze maken voor de toekomst, zo staat in een verklaring te lezen.

De aankondiging komt slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse overheid de volledige controle hebben over de cryptovriendelijke Signature Bank en Silicon Valley Bank. Anchorage Digital opereert onder toezicht van het federale Office of the Comptroller of the Currency. Volgens de firma gaan klanten weinig tot niets merken in de dienstverlening, er is ook nog steeds geloof in een 'digitale economie'.

Anchorage Digital heeft eerder $350 miljoen opgehaald in een Series D-financieringsronde in 2021. De ronde was geleid door KKR met een waardering van $3 miljard. Andere investeerders waren onder meer Goldman Sachs, BlackRock, PayPal Ventures, Andreessen Horowitz, Alameda Research, Apollo-kredietfondsen, het Singaporese staatsinvesteringsfonds GIC, GoldenTree Asset Management, Wellington Management en private-equityfirma Thoma Bravo.

Lees meer over:
Amerika regulering bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan