Gigantische Mt. Gox dump in aantocht voor bitcoin?

Mt. Gox bitcoin

De potentiële terugkeer van meer dan 9 miljard dollar aan bitcoin uit het Mt. Gox tijdperk zorgt voor een hoop onzekerheid. Volgens de analisten van K33 Research kan deze enorme bak met kapitaal de markt “opschrikken” en een negatieve druk op de koers veroorzaken.

Krijgen de schuldeisers volgende maand hun bitcoin?

Voor de mensen die dat niet weten, Mt. Gox was een bitcoin beursplatform dat in de beginjaren gigantisch was. Helaas was dit echter ook de eerste grote bitcoin exchange die op spectaculaire wijze ten onder ging, waarna een groot deel van de bitcoin van de gebruikers zoekraakte.

Uiteindelijk sloot Mt. Gox in 2014 zijn deuren, wat betekent dat voormalige gebruikers van het platform lang hebben moeten wachten op hun geld. Voor veel mensen zal het niet eens zo slecht uitkomen.

Ondanks dat mensen niet al hun bitcoin terugkrijgen, is de kans aanwezig dat velen hun bitcoin veel en veel eerder hadden verkocht vanwege de koersstijgingen.

De bitcoin koers handelde op het moment dat Mt. Gox instortte op een niveau van ongeveer 320 dollar. Wat dat betreft zal het voor veel investeerders helemaal niet slecht zijn om hun bitcoin terug te krijgen op de huidige koers van 66.500 dollar.

142.000 bitcoin

In totaal zou het gaan om een uitkering van 142.000 bitcoin. Tegen de huidige koersen gaat dat om een bedrag van ongeveer 9,4 miljard dollar. Een groot deel van de Mt. Gox gebruikers zal toch overwegen om iets met die bitcoin te gaan doen.

Wat je vaak ziet is dat mensen die 1-2 bullmarkten hebben meegemaakt ervoor kiezen om een deel van hun bitcoin te verkopen. Bijvoorbeeld om de aankoop van een huis te financieren of voor andere belangrijke aankopen.

“Mt. Gox coins kunnen een relevante negatieve druk op de koers worden de komende weken”, zo claimen Helseth en Lunde van K33 Research. Vooralsnog lijkt de markt zich hier nog geen zorgen om te maken, want de bitcoin koers bungelt nog altijd netjes op 66.500 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....