Glassnode: Waarom Bitcoin holders nu voor de lange termijn kiezen

147 totale weergaven

In een recent rapport van Glassnode zien we een opvallende trend onder Bitcoin beleggers. Ondanks de onrustige markt kiezen veel holders, vooral de lange termijn holders, ervoor om hun Bitcoin te behouden in plaats van te verkopen. Dit wijst op een verandering in de markt. Wat betekent dit voor de BTC koers?

Verandering van Bitcoin verkopen naar accumuleren

Glassnode heeft ontdekt dat de Bitcoin markt overgaat van verkopen naar accumuleren. De Accumulation Trend Score (ATS), een belangrijke maatstaf voor marktgedrag, heeft zijn hoogste waarde van 1.0 bereikt. Dit laat zien dat er veel wordt opgespaard door beleggers.

“De laatste weken zien we een verandering, vooral bij de grootste wallets die vaak met ETFs worden geassocieerd,” zegt het rapport van Glassnode. “Deze grote wallets lijken weer te kiezen voor accumulatie.”

whales houden bitcoin vast

Langetermijn houders behouden hun Bitcoins

Het rapport bekijkt ook het gedrag van lange termijn houders (LTHs), die eerder hun Bitcoin hadden verkocht toen de koers naar een all-time high steeg. In de afgelopen drie maanden is ongeveer 374.000 BTC weer in lange termijn bezit gekomen, wat aangeeft dat deze beleggers weer kiezen om te bewaren.

“Deze maatstaf is recentelijk weer positief geworden, wat betekent dat lange termijn houders hun coins liever vasthouden,” aldus het rapport.

Minder volatiliteit voor BTC koers door lange termijn vastlegging

Glassnode’s bevindingen komen overeen met inzichten van cryptoquant.com, waar CEO Ki Young Ju opmerkte dat veel Bitcoin in lange termijn wallets is gestopt in de afgelopen 30 dagen. Dit toont aan dat beleggers kiezen voor het vasthouden van hun Bitcoin in deze onzekere tijden.

Deze verandering kan ervoor zorgen dat de markt minder volatiel wordt. De Sell-Side Risk Ratio voor lange termijn houders is lager dan in eerdere marktfases, wat betekent dat deze beleggers wachten op hogere prijzen voordat ze grote verkopen overwegen.

Deze voorzichtig positieve houding wordt ondersteund door de recente koersprestaties van Bitcoin. Gister steeg de Bitcoin koers met 2,3% en bereikte een hoogte van $61.600 volgens CoinMarketCap. In de afgelopen week is BTC meer dan 7% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...